CulturăȘtirile zilei

Expoziție de reptile la Buzău | „Top 10 ucigași cu sânge rece”

[mks_col] [mks_two_thirds]

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Buzău, în colaborare cu o firmă din București, organizează expoziția temporară de reptile vii Top 10 ucigași cu sânge rece. În cadrul acestei expoziții, vizitatorii au ocazia să vadă șerpi precum: taipanul australian, cobra egipteană, vipera uriașă africană, anaconda, șarpele cu clopoței, cobra scuipătoare, dar și tarantule.

Expoziția reprezintă cea mai mare colecție de gen din țară și conține exemplare din peste 70 de specii, printre care și unii dintre cei mai veninoși șerpi din lume.

Reptilele vor fi găzduite timp de o lună, între 23 septembrie și 24 octombrie 2016, în holul de la etajul 1 al Muzeului Județean Buzău. Programul de vizitare este zilnic, între orele 10.00-18.00, iar prețul unui bilet este de 8 lei/adult și 5 lei/copil.

expozitie-reptile

[/mks_two_thirds] [mks_one_third]

14365387_1369195579774993_126346277_n

Fascinația sau teama de reptile a făcut ca șarpele să devină omniprezent în mitologia de pe tot mapamondul. Personificare a antieroului, personaj negativ de natură să inspire frică, asociat vicleniei ori graniței sensibile dintre lumea celor vii și lumea celor morți, șarpele apare încă din Antichitate în scriere și artă parietală. Summerienii, akkadienii, hitiții, egiptenii, fenicienii, grecii, romanii și nu numai cunosc prezența șarpelui în artă și cultură. Amintim aici mai ales steagul purtat în luptă de către daci, stindard format din cap de lup și corp de șarpe. De asemenea prezența dragonului, asociat tot fenomenului reptilian, este semnificativă în cultura medievală europeană.

[/mks_one_third] [/mks_col]

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button