CulturăȘtirile zilei

Expoziție la Muzeul Județean | Neagu: „Ar trebui vizitată de fiecare buzoian”

Buzoienii, invitați să admire expoziția „Istoria modernă și contemporană a Buzăului”

Vineri, 3 februarie 2023, la Muzeul Județean Buzău a avut loc vernisajul expoziției „Istoria modernă și contemporană a Buzăului”. La eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Buzău, care a catalogat expoziția drept una „care ar trebui vizitată de fiecare buzoian”.

Expoziția de bază „Istoria modernă și contemporană a Buzăului” redă evoluția acestei comunități pe o întindere de un secol și jumătate. Obiectele expuse tematic și cronologic ilustrează momentele semnificative ale istoriei locale cu referire la cea națională: anul revoluționar 1848; epoca unirii Principatelor Române, războiul pentru Independența României, răscoala din 1907, Primul și al Doilea Război Mondial, Buzăul în perioada interbelică, Buzăul în comunism, evenimentele din decembrie 1989.

De asemenea, este reflectată activitatea unor personalități ale Buzăului: politicianul Alexandru Marghiloman, actorul Vladimir Maximilian și militarul Constantin Apostol

Expoziția valorifică într-un spațiu foarte generos un patrimoniu bogat și variat aparținând secției Istorie a Muzeului Județean Buzău. Expunerea este completată de mijloace multimedia care augmentează experiența vizitatorului. Aplicația „Buzăul în imagini” pune la dispoziția publicului peste 1300 de fotografii din orașul Buzău, de la sfârșitul sec. al XIX-lea până în prezent.

Totodată, în sală pot fi explorate și imagini din județul Buzău în perioada anilor 1960-1970 (post colectivizare), cât și filme documentare despre Alexandru Marghiloman și Revoluția din decembrie 1989 la Buzău.

Intrarea este liberă.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button