Știrile zilei

Fără colindat, tradiții, vizite și petreceri de sărbători

Vacanța de iarnă, cu vizite, colinde, tradiții și plimbări în stațiunile turistice, ar putea arată complet diferit în acest an. Șeful DSU, Raed Arafat, susține că perioada Sărbătorilor de iarnă va fi una cu restricții impuse de lupta împotriva Covid-19.

În acest context, toate tradițiile din jurul sărbătorii Nașterii Domnului ar putea fi regândite sau anulate. Cert este că obiceiul colindatului va pica din start, deoarece presupune interacțiune umană. Vizitele și reuniunile de familie vor avea de suferit și ele, iar despre tradiționalele târguri de Crăciun nici nu mai poate fi vorba:

„Despre sărbătorile de iarnă… este încă o perioadă care va trebui să fie adaptată acestui virus. Știu că atunci o să avem din nou foarte mulți oameni care o să vrea să sărbătorească sărbătorile de iarnă ca și cum nu ar fi fost virusul și nu este nicio problemă. Din păcate acest lucru va fi imposibil”, a spus Raed Arafat, citat de stiripesurse.ro.

De altfel, restricțiile impuse de pandemie pun sub semnul întrebării diferite manifestări devenite tradiție la Buzău în luna decembrie. Evenimentul „Sărbători de Iarnă la Buzău” plutește în incertitudine și tot vacarmul plăcut de pe platou ar putea fi văzut doar în poze.

Parada de 1 Decembrie ar urma să fie anulată, la fel ca manifestările prilejuite de sărbătorirea acestei zilei la Buzău. Autoritățile au anunțat deja că nu vor mai pregăti cele 3000 de porții de fasole în Parcul Crâng și că vor direcționa o parte din bani către organizarea unui concurs de istorie.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button