Cultură

„Festi-bal la majorat”, cu epigramiști și Grupul „Vouă”

Festivalul Național de Epigramă „Cât e Buzăul de mare” a ajuns la ediția a XVIII-a. Cunoscuta manifestare a epigramei și umorului românesc se desfășoară în acest an în zilele de 11-14 mai sub logoul „Festi-bal la majorat”.

Organizatorii, Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” al municipiului Buzău şi  Cenaclul „Nicolae Grigore Mihăescu – Nigrim”, au programat pentru prima zi la sediul instituției o întâlnire cu Aculin Tănase, regele catrenului împreună cu invitatul special Adrian Bighei, care va prezenta caricatura în direct.

Pe 12 mai, la Sala „Nicu Constantinescu” a Primăriei, va avea loc tradiționala dezbatere „Cu umorul nu e de glumit” și vor fi acordate premiile speciale ale festivalului, ca semn de preţuire şi de recunoaştere a sprijinului acordat de-a lungul anilor festivalului, epigramei buzoiene şi afirmării sale în cultura naţională.

Uniunea Epigramiştilor din România va acorda premiile anului 2016. Atribuirea înaltelor distincţii la Buzău an de an, încă de la inițierea acestor „oscaruri” ale epigramei, este gestul de înaltă consideraţie şi de recunoaştere a valorii festivalui buzoian, a importanţei acestuia pentru întreaga mişcare epigramatică de limbă română.

În dimineața zilei de sâmbătă, 13 mai, participanții vor vizita Muzeul chihlimbarului din comuna Colți, unde vor cunoaște istoria rumanitului, apoi Biserica săpată în piatră de la Aluniș, iar la sediul Centrului de informare turistică vor asculta poveștile minunate ale Țării Luanei.

Pentru publicul iubitor de umor și muzică va avea loc, în aceeași zi, spectacolul de gală al festivalului, la orele 17,00, la Sala Mare a Consiliului judeţean Buzău. În foaierul sălii va fi amenajat un stand de carte, iar autorii vor oferi autografe începând cu ora 16,30. Regalul epigramatic va prezenta ultimele creaţii – epigrame, rondeluri, sonete, fabule, parodii, schiţe umoristice – iar participanții vor încrucişa „spadele” în  tradiţionalul duel epigramatic.

Preşedintele festivalului, Elena Isbășoiu și directorul acestuia, Mihai Sălcuţan, vor anunţa şi premia câştigătorii Concursului Naţional de Epigramă cu temele „Tinerii frumoși și liberi” şi „Primele iubiri” precum și pe cei ai Concursului de carte de epigramă şi de proză umoristică apărută în anii 2016-2017.

Momentele muzicale vor fi susţinute de Adriana Florentina Stuparu, iar Grupul Vouă, care în această primăvară a sărbătorit împlinirea vârstei de 35 de ani de la înființarea sa de către buzoianul Adrian Fetecău, va prezenta un program special dedicat evenimentului aniversat.

„La spectacol sunt invitaţi a participa iubitorii genului și toți cei ce doresc a face haz de necaz și a se binedispune.”, transmit organizatorii.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: