Știrile zilei

Festival la Buzău, dedicat prieteniei cu municipiul Chișinău

La Buzău va avea loc, în luna septembrie, festivalul „Zilele Chișinăului”, manifestare culturală și artistică dedicată înfrățirii dintre județul Buzău și capitala Moldovei. Anunțul a fost făcut ieri de către președintele Consiliului Județean Buzău, cu ocazia semnării acordului de cooperare dintre cele două entități administrative.

Ieri, Consiliul Județean a semnat un acord de înfrățire cu municipiul Chișinău și cu sectorul Botanica din capitala Moldovei. În urma semnării acordului de cooperare, autoritățile din cele două zone vor putea pregăti proiecte comune, vor putea atrage împreună fonduri europene pentru dezvoltare, vor putea pune la punct strategii care să ducă la păstrarea și promovarea tradițiilor locului

Un prim proiect a fost anunțat chiar marți, de către președintele Consiliului Județean Buzău. Este vorba despre Zilele Chișinăului, eveniment care se va desfășura la Buzău, în luna septembrie.

La începutul lunii septembrie vom veni pe de o parte cu un program cultural, pe de altă parte cu tentă economică. Ne gândim încă la nivel conceptual. Este vorba despre „Zilele Chişinăului” în judeţul Buzău. Vrem să împărtășim şi noi tot ce avem frumos şi avem foarte multe lucruri frumoase pe care care că le puteţi admira. Discutăm despre partea legată de expertiză pe proiecte, atât proiectele de infrastructură locală, cât şi proiecte care vor atrase. Şi aici există un potenţial enorm”, a declarat primarul Chișinăului, Ion Ceban.

La evenimentul de marți de la Consiliul Județean a participat și liderul PSD, Marcel Ciolacu:

”Felicit atât pe domnul primar, cât și pe domnul Neagu pentru această inițiativă. De fapt, ca și buzoian, la fel ca și dumneavoastră, trăim un moment istoric pentru județul nostru prin această colaborare. Trecutul nu–l putem schimba, dar, ca și oameni de stat, trebuie să ni-l asumăm. Prezentul este o consecință a trecutului. Cel mai important pentru noi este să ne creăm un viitor împreună. Astăzi se va semna un document între România și Republica Moldova, dar, în esență, între români și români. De noi ține cum ne vom creiona acest viitor împreună și cum ne vom respecta și ajuta de acum înainte. Restul este politică. Restul sunt numai lucruri trecătoare. Sunt ferm convins că astăzi nu vom asista la o hârtie A4. Începând de azi, nu numai domnul primar, nu numai președintele Consiliului Județean , dumneavoastră cu toții, consilierii județeni, aveți obligația să puneți în practică documentul pe care reprezentanții dumneavoastră îl vor semna”

Un comentariu

  1. …cum adică județul înfrățit cu orașul chișinău? …a cui o fi fost ideea?… știam că localitățile între ele se pot înfrăți!….sau județele! înseamnă că ne putem înfrăți și cu o țară ?… spre exemplu olanda!….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: