Știrile zilei

Fetiță de un an, ajunsă în stare gravă la spital | Se ia în calcul transferul la București

UPDATE: Micuța a suferit arsuri grave pe 30% din suprafaţa corpului, iar medicii de la Buzău au decis să o transfere la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală. Copila a fost însoțită la spital de mama sa.


O fetiță de numai un an a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Buză cu arsuri pe tot corpul, după ce camera în care se afla a fost cuprinsă de flăcări. Frații ei, de 2 și de 4 ani, au ajuns și ei la UPU după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

Incendiul a izbucnit azi-dimineață, la o locuință din Tăbărăști. Flăcările au cuprins camera în care se afla micuța într-un moment în care mama se afla la magazin. Tatăl lucra în construcții și nu se afla acasă.

Cel mai probabil, un tăciune căzut din sobă a aprins încăperea în care se afla micuța.

Aflat la o casă în vecinătate, unchiul copiilor a văzut fumul și a alergat într-un suflet să-i salveze. A spart geamul locuinței cu pumnii, rănindu-se la mâni. A reușit să o scoată pe fetiță și să o predea echipajului de la Ambulanță. Frățiorii ei nu au suferit arsuri, dar au fost duși la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon:

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Neron Lupașcu” al județului Buzău a intervenit în aceasta dimineață pentru stingerea unui incendiu produs la un imobil din localitatea Tăbărăști, com. Gălbinași. La fața locului s-au deplasat 3 autospeciale dintre care: 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Incendiul s-a manifestat într-o cameră de locuit pe o suprafață de aproximativ 20 mp. Au rezultat 2 victime (copil în vârstă de 1 an cu arsuri gr.1 și 2 – suprafața corpului de aproximativ 40% din primele estimari) și un adult cu arsuri gr. 1 la membrele superioare. Ambulanta SMURD a început transportul copilul la UPU Buzău.”

Fetița de 1 an a ajuns în îngrijirea medicilor de la Spitalul Județean Buzău, însă, având în vedere gravitatea arsurilor, se ia în calcul transferul ei la un spital din București.

Conform ultimelor date, la fața locului se aflau 3 copii și unchiul lor, unul dintre ei este cel menționat mai sus (vârstă de 1 an) cu arsuri de gradul 1și 2, ceilalți doi fiind identificați ulterior de către pompieri ( vârste de 2 și 4 ani). La momentul izbucnirii incendiului, unchiul i-a dus în vecini, pentru a fi în siguranță. În acest moment aceștia sunt evaluati medical de către pompieri, iar apoi vor fi transportați la spital pentru evaluări de specialitate, fiind suspecți de intoxicație cu monoxid de carbon”, anunță ISU Buzău.

Incendiul a fost anunțat la ora 8:27 iar pana la ora 9 a fost lichidat de pompieri.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button