Politică

FIGURAȚIE? Adrian Zoican abandonează Primăria și merge la Consiliul Județean

Adrian Zoican, candidatul PNL la Primăria municipiului Buzău, a ales să părăsească noul CLM chiar înainte de depunerea jurământului. Medicul șef de la UPU a candidat și pentru o funcție de consilier județean, pe care a ales-o în detrimentul fotoliului din Consiliul Local Municipal.

Pentru cunoscători, opțiunea lui Zoican nu este întâmplătoare: Pe de o parte, indemnizația lunară de la CJ este mai mare decât cea de la Primărie, iar pe de alta, locul de muncă al medicului se află chiar în subordinea CJ, iar acest lucru îi va permite în continuare să participe la deciziile ce se iau în miniparlamentul județean cu privire la cea mai mare unitate spitalicească.

De altfel, candidatura lui Zoican la Primăria Buzău pare să fi fost o simplă figurație: câștigătorul a fost știut dinainte, necunoscute fiind doar cifrele din seara alegerilor. Constantin Toma a spulberat tot, obținând aproape 80% din sufragii, în timp ce restul candidaților au eșuat lamentabil.

La alegerile de duminică, șeful UPU-SMURD a candidat pentru funcția de primar al municipiului Buzău, însă a obținut un scor rușinos: doar 7,3%, în condițiile în care a fost propus de partidul de guvernământ.

Constantin Toma a obţinut 78% dintre voturile buzoienilor care s-au prezentat la urne. Adrian Zoican, (PNL) a strâns 7,3%, iar ceilalţi candidaţi au obţinut sub 5%. Constantin Florescu (PMP) a obţinut 4,4%, Irinel Cârstea (USR), 4,1%, Constantintin Ionescu (Pro România), 2,4%, iar Ion Viorel (ALDE), 1,5%.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Nimic mai fals! Afla deciziile in legatura cu spitalul ca daca oarticipa la ele il ia ANI la intrebari. Normal ar fi ca el sa se abtina la acele voturi si cred ca asa face

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close