Cultură

Buzoienii, invitați la proiecții de filme gratuite în Parcul Tineretului. Programul fiecărei zile

Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău continuă tradiția proiecțiilor de filme în Amfiteatrul din Parcul Tineretului. Între 15 iunie și 14 iulie, buzoienii vor avea acces gratuit la filmele difuzate în aer liber, pe ecranul din parc.

Comedii, filme recente și filme premiate la marile festivaluri din lume vor fi proiectate la Buzău în perioada 15 iunie – 14 iulie, în parcul Tineretului, în cadrul celei de-a șasea ediții a caravanei „Zilele Filmului Românesc”. Ediția din acest an marchează 10 ani de la premiul Palme d’Or acordat filmului „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” în regia lui Cristian Mungiu, cu o proiecție a filmului pe 14 iulie, și continuă să promoveze producţia autohtonă de film şi să reînvie ideea spectacolului de cinema ca eveniment.

Programul include „Sieranevada” de Cristi Puiu, prezentat în competiția Festivalului de la Cannes și câștigătorul premiilor Gopo 2017 pentru cel mai bun film și cel mai bun scenariu, dramele „Ilegitim” și  „Fixeur” în regia lui Adrian Sitaru, acesta din urmă selectat la festivalul de la Toronto, „Inimi cicatrizate” de Radu Jude, o adaptare liberă după opera literară omonimă a lui Max Blecher, film recompensat cu Premiul Special al Juriului la festivalul de la Locarno din 2016, lungmetrajul de debut regizat de Anca Miruna Lăzărescu, „La drum cu tata” sau „Bacalaureat” care i-a adus lui Cristian Mungiu premiul pentru regie la Festivalul de la Cannes, 2016. Vor putea fi vizionate de asemenea comediile „Afacerea Est”, în regia lui Igor Cobileanski, recompensată cu premiile pentru Cel mai bun scenariu și Cel mai bun actor (Ion Sapdaru și Constantin Pușcașu) la Festivalul Tallinn Black Nights, „Două lozuri” – cu Dorian Boguță, Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol în rolurile principale și „6,9 pe scara Richter”, cel mai recent film semnat de Nae Caranfil cu Maria Obretin, Teodor Corban și Laurențiu Bănescu. Caravana se va încheia cu proiecția filmului „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” în regia lui Cristian Mungiu.

Filmele încep la ora 21.30, în Amfiteatrul din Parcul Tineretului. Intrarea este liberă.

15 iunie  – „Două lozuri”, de Paul Negoescu
16 iunie –  „Sieranevada”, de Cristi Puiu
22 iunie – „La drum cu tata”, de Anca Miruna Lăzărescu
23 iunie – „Ilegitim”, de Adrian Sitaru
29 iunie – „Inimi cicatrizate”, de Radu Jude
30 iunie  – „Fixeur”, de Adrian Sitaru
06 iulie – „6,9 pe scara Richter”, de Nae Caranfil;
07 iulie – „Bacalaureat”, r. Cristian Mungiu;
13 iulie – „Afacerea Est”, r. Igor Cobileanski;
14 iulie – „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, r. Cristian Mungiu.

Evenimentul este organizat Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău în colaborare cu Voodoo Films și Asociația Cinemascop, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Mai multe informații despre caravană, pe site-ul: http://filmedefestival.ro/zfr/

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: