EducaţieȘtirile zilei

Final de proiect Erasmus+, la Școala Măgura (foto)

Luni, 26 august 2019 , Școala Gimnazială Măgura a organizat o activitate pentru încheierea unuia dintre proiectele Erasmus +,  implementate în acestă unitate de învățământ începând cu anul 2017.

Proiectul Stop bullying: take a stand and lend a hand! a fost coordonat de Școala Gimnazială Măgura, având ca parteneri școli din Portugalia, Franța, Italia, Slovacia și Polonia. Tema proiectului este una de actualitate, deoarece statisticile realizate de Organizația Salvați copii, în 2016, arată că bullying- ul este un fenomen complex, având consecințe asupra victimei, agresorului și martorului tăcut, deopotrivă. Copii sunt, de cele mai multe ori, afectați de fenomenul de bullying prin excluderea din grupul de colegi, umilire în public sau se poate ajunge la violențe de natură fizică.

Scopul acestui proiect a fost cultivarea respectului  și respectarea valorilor europene precum: demnitatea, egalitatea și drepturile omului. Activitățile desfășurate în cadrul proiectului au urmărit aceste coordonate, chiar dacă au fost organizate sub forma unor ateliere de creație literare, teatru, studiu de caz, discuții cu psihologi școlari sau vizionarea unor filme pe această temă.

Echipa de proiect consideră că scopul acestui program a fost atins, iar efectele imediate ale activităților au putut fi observate la elevii școlii care au învățat să-și exprime sentimentele, să își controleze reacțiile în anumite momente pentru a nu face rău celor din jur, au învățat că munca în echipă are rezultate mai bune decât cea individuală, că fiecare persoană are în spate o poveste de viață care îi influnțează modul de a se comporta, de aceea trebuie să respectăm fiecare individ în parte.

În timpul festivității elevii au urmărit videoclipuri realizate de ei pentru campania antibullying, prezentarea activităților, au fost înmânate diplome membrilor echipei de proiect, iar ca moment final, elevii și-au facut cunoscute trăirile din experiențele din acest proiect în jurul unui foc de tabără.

Astfel, finalul acestui proiect reprezintă încă un scop atins pentru Școala Gimnazială Măgura și o motivație pentru a continua cu aceste tipuri de proiecte.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: