Într-o perioadă a concediilor, în care mai toți agenții economici trag tare să își țină vânzările pe linia de plutire, o firmă buzoiană nu mai face față cererii mari din partea clienților. Despre ce companie este vorba puteți afla citind materialul următor.
Situat la granița dintre tradiție și necesitate, obiceiul românilor de a se pregăti cu zarzavaturi și conserve pentru iarnă a prins rădăcini adânci. Nu întâmplător, apropierea lunii septembrie îi găsește pe oameni în piețe, grăbindu-se să își aprovizioneze beciurile cu zarzavaturi și suc de roșii pentru iarnă.
Pentru că de multe ori e mai ieftin și mai comod să cumperi produsul decât să îl produci acasă, numeroși buzoieni au luat cu asalt singura fabrică de procesare a legumelor și a fructelor din județ, S.C. Legume-Fructe S.A. În ciuda creșterii prețurilor la energie și materiale, producătorul local a reușit să mențină aceleași tarife ca anul trecut, atrăgând clienți nu doar din Buzău, ci și din județele învecinate.
Zilnic, sute de clienți intră pe poarta companiei pentru a cumpăra suc de roșii natural, fabricat din tomate românești.
Așa se face că, pe Șoseaua Spătarului – mai nou, Șoseaua București -, cozile de mașini se întind pe sute de metri, iar cumpărătorii își pierd deseori răbdarea. Trec însă peste orice, iar totul pentru că dincolo de poarta companiei îi așteaptă produsul atât de râvnit în această perioadă.
Oamenii vin pregătiți cu bidoane în care își iau zeci de litri de suc de tomate, din care gospodinele prepară mâncăruri peste iarnă.
Reprezentanții companiei spun că au făcut eforturi pentru a menține prețurile mici, mai ales că totul s-a scumpit, în ultima perioadă.
Sucul de roșii va fi produs și vândut de compania buzoiană până la sfârșitul lunii septembrie.