CORONAVIRUS

Firmele fantomă ale chinezilor din Buzău, destructurate de procurorii DIICOT

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești au făcut luni percheziții domiciliare la sediile unor societăți comerciale din Buzău și alte câteva județe, în cadrul unei acțiuni de destructurare a unei grupari formate din  22 de cetățeni chinezi și români, specializate în evaziune fiscală.diicot_perchezitii_jandarmi__qye

Potrivit DIICOT, prejudiciul creat de societățile fantomă se ridică la peste 12 milioane de euro (52.877.560 de lei). În activitatea infracțională — desfășurată din decembrie 2013 până în luna martie a acestui an — membrii grupării au folosit societăți comerciale de tip fantomă, înființate pe raza județelor Buzău, Teleorman, Giurgiu și a municipiului București, pentru a importa, cu precădere din China, cantități mari de mărfuri pe care ulterior le-au vândut succesiv altor societăți comerciale controlate de membrii grupului infracțional organizat.

Ulterior, mărfurile erau facturate către alte societăți comerciale, în încercarea de a da o aparență de legalitate tranzacțiilor economice. În final, aceste produse ajungeau în magazine de desfacere en detail.

Procurorii DIICOT — Serviciul Teritorial Ploiești au dispus începerea urmăririi penale față de 22 de persoane, cetățeni români și străini, pentru constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală. Totodată, procurorii DIICOT au dispus măsuri asigurătorii în vederea recuperării întregului prejudiciu, constând în punerea sub sechestru de bunuri mobile (electronice și electrocasnice) și a unor sume de bani. Ancheta a fost declanșată ca urmare a sesizării primite de la Direcția Generală Antifraudă Fiscală.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button