Sport

Fost jucător al Gloriei Buzău, la un pas să urce în avionul prăbușit în Franța

Printre victimele accidentului aviatic de marți, din Alpii francezi, s-ar fi putut afla şi un român. Este vorba despre fotbalistul Alin Vigariu, fost jucător la Gloria Buzău în sezonul 2008-2009, legitimat acum la o echipă din Suedia. Acesta trebuia să se îmbarce cu echipa în aeronava care s-a prăbuşit în Alpii francezi.
Oficialii au renunţat însă la acest zbor, în ultimul moment, deoarece escala din Dusseldorf ar fi fost prea lungă, aşa că 10616088_354326061416139_4795980652512846423_nşi-au reprogramat alte trei zboruri, prin Zurich şi Munchen. A fost decizia care le-a salvat viaţa jucătorilor de fotbal. Mărturia românului e impresionantă:
„Cursa spre Dusseldorf era o variantă a noastră pentru a ne întoarce în Suedia. Era varianta cea mai bună. Singura problemă a apărut în momentul în care legătura noastră spre Stockholm era la cinci ore după ce ajungeam la Dusseldorf. Directorul nostru sportiv a hotărât să renunţe la această variantă spre Dusseldorf şi să împartă grupul în trei. Două părţi am mers la Zurich şi una la Munchen”, a afirmat sportivul, într-o intervenţie telefonică la un post TV din România.
„Le mulţumim că au ales varianta asta acum, dacă stăm să ne gândim la ce s-a întâmplat ieri. A fost, să zic aşa, un semn divin. Că nu prea se întâmplă să mergi într-un cantonament cu echipa şi după aceea să vii cu trei avioane din patru şi acela să cadă”, a mai spus românul.
„Când am ajuns în Zurich aveam telefonul plin de mesaje, toată lumea mă întreba unde sunt, că încercase să mă sune, eu nu ştiam ce s-a întâmplat. A fost destul de greu şi, în acelaşi timp, suntem bucuroşi că am reuşit să ajungem cu bine pe pământ. Nu mă bucur că au căzut ei, mă bucur că am scăpat eu, acesta e sentimentul”, a mai spus el.
Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low-cost a societăţii Lufthansa, care circula de la Barcelona către Dusseldorf şi avea la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit ieri în regiunea Barcelonnette, într-o zonă muntoasă din sudul Franţei. Printre persoanele aflate la bordul avionului companiei Germanwings erau 67 de cetăţeni germani, 45 de spanioli şi cel puţin un belgian.

SURSA: Antena3.ro

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button