CORONAVIRUS

Fost polițist buzoian, mesaj ALARMIST: „Vor fi atacate instituții, magazine, farmacii!”

Aveți grijă la ce mesaje și imagini postați pe Facebook! Un fost polițist nu a ținut cont de acest lucru, iar acum s-a ales cu dosar penal.

În urma imaginilor și mesajului postate de acesta pe o rețea de socializare, prin care accentua gravitatea situației generate de virusul COVID-19, făcând afirmații categorice cu privire la lipsa de pregătire a autorităților, de natură a crea o stare de confuzie în rândul cetățenilor, polițiștii s-au autosesizat și au demarat verificări.

În postarea sa, fostul polițist Ion Nelu O. vorbește despre starea „aproape de război” care îi paște pe români din cauza pandemiei de coronavirus. După ce a primit o serie de mesaje descurajante din partea prietenilor, fostul om al legii a șters postarea.

„În urma verificărilor, polițiștii au identificat și depistat cetățeanul, fiind vorba de un bărbat de 51 de ani din municipiul Buzău, care ar fi postat mesajul în ziua de 23 martie a.c..

Mesajul inducea o stare de temere în mod nefondat, având în vedere că utilizatorul nu dispunea de informațiile oficiale necesare pentru a face aceste afirmații, erau supoziții ale sale, prezentate sub forma unei certe realități.

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare publică, faptă prevăzută și pedepsită de art. 368 din Codul Penal, cercetările fiind continuate sub coordonarea parchetului.”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Buzău.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close