Social Știrile zilei

Fosta preoteasă, la un pas să își recapete fiul

Daniela Caraiman, fosta preoteasă din Stăncești, este pe cale să își recupereze fiul de la tatăl care nu a vrut să i-l mai dea înapoi. Poliția a intrat pe fir și l-a contactat pe bărbat, încercând să-l determine să i-l aducă pe copil mamei. Arhiepiscopia nu comentează această speță, fiind vorba despre o problemă de natură personală.

„Reporter Buzoian” a avut curajul să prezinte situația disperată a femeii pe care toată lumea o acuză de infidelitate, dar despre care nimeni nu spune că nu își poate lua fiul înapoi de la fostul soț. Chiar și Arhiepiscopia a decis să nu vorbească despre acest caz, pe care îl consideră de natură personală. Și este bine că au adoptat această poziție, mai ales că nimeni nu a adus-o în discuție, cu atât mai puțin să îi asocieze imaginea cu vreunul dintre personaje:

[highlight]„Dumneavoastră trebuia să căutați să respectați minimele norme jurnalistice. Arhiepiscopia nu e parte în această discuție. Asta e o chestiune personală. Nu avem ce să comentăm pe o speță personală, care implică și un copil. Eu cred că autoritățile statului trebuie să își urmeze cursul cu tot ceea ce au de făcut spre binele copilului.[/highlight] [highlight]Dumneavoastră scoateți articole nedigerate și nu vorbiți acum numai cu un om care nu se pricepe la asta, adică zic și eu că puțină experiență am și nu e normal. (…) Speța bisericească a fost discutată la vremea cuvenită. Părintele este încă în funcție pentru că s-a discutat atunci problema părintelui și aceea a fost o situație în care dânsul a fost considerat nevinovat de instanță. Judecata bisericească s-a făcut, dânsul și-a văzut de treabă. Speța bisericeacă a fost comentată la vremea repectivă. A fost considerat nevinovat de instanță. Dânsul și-a văzut de treabă.”[/highlight], a transmis purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, pr. Ioan Șolea.

[button color=”red” size=”medium” link=”https://reporterbuzoian.ro/strigatul-disperat-al-unei-mame-mi-a-luat-copilul-cine-este-sotul-femeii/” ]EXCLUSIV | Strigătul disperat al unei mame: „Mi-a luat copilul!” [/button]

În urma cercetărilor specifice, polițiștii au reușit să dea de urma bărbatului și să îl determine să revină asupra deciziei de a nu-l încredința pe minor mamei. Din spusele polițiștilor, este posibil ca tatăl să nu fi fost în afara legii, tutela fiind comună. Totuși, faptul că instanța l-a încredințat pe minor mamei, stabilind domiciliul la Constanța, iar copilul este ținut la Buzău, împotriva voinței acesteia, poate reprezenta o problemă.

Bobârnacele luate pentru articolul scris azi-dimineață vor mai continua, având în vedere profesia tatălui. Sunt însă materiale asumate, care descriu o problemă reală, punctuală, dincolo de orice acuzație adusă vreunei părți ( De exemplu infidelitatea mamei, care a purtat două săptămâni un guler cervical în urma bătăii administrate de fostul soț, după ce prins-o cu un alt bărbat.).

Elena Andreea Șontică

2 Comments

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Domnilor si Doamnelor iata in sfarsit o problema mizerabila. Cea a incredintarii unui minor catre un parinte in urma unei decizii judecatoresti. Desi autoritatea parinteasca este comuna inca de ceva ani in urma instantele judecatoresti nu inteleg sau nu vor sa ia in calcul si celalalt parinte mergand pe ideea custodiei unice eliminata din Noul Cod Civil. Ba mai mult trec sumar peste mii de cazuri si situatii care nu seamana niciunul intre ele pentru a umili si discrimina pe celalalt parinte si chiar si pe minor. Sunt mii de cazuri de infidelitate a sotiilor si de incercare de schimbare de partener din simpla plictiseala. Inclusiv cazuri clare de alienare parentala. Si in continuare sunt tolerate de justitie. Sigur nu e cazul sa vorbim de astfel de bestii care aplica bataia unor astfel de femei. E condamnabil clar si fara discutie. Dar infidelitatea si gasirea unui nou partener de viata- viitor tatal al copilului destabilizat psihic si emotional-este o atrocitate si o mizerie umana de joasa speta. De ce nu se trece odata la audierea acestor minori sa se constate cat sufera acestia in urma rupturii de familie si a impunerii unui nou „tata”. Este inuman sa indepartam acesti copii de tatal natural prin decizii judecatoresti luate „pe repede inainte” cand este vorba despre o viata de om despre o viata de copil. Autoritatea in comun a parintilor implica respectarea ambilor parinti de catre autoritati si eliminarea conceptului primitiv de custodie unica. Trebuie acordata o mai mare atentie minorilor ce sunt singurii ce sufera de pe urma unor astfel de mizerii intre doi fosti parteneri de viata. Sunt sigur ca in cazul expus copilul nu mai este de acord cu indepartarea lui de tatal natural si impunerea unei alte familii decat cea pe care el o stia. Si a acceptat din disperare decizia tatalui ca o salvare de la umilinta. Din aceasta cauza poate tatal a luat hotararea sa nu mai suporte decizia justitiei de a-l considera un strain de acest copil. Vom vedea…. Apelul trebuie indreptat spre instantele de judecata care deocamdata dorm si somul ratiunii intr-adevar naste monstri!

  • Cine o cauta o gaseste ! Daca doamna a cautat-o cu lumanarea ….a gasit-o ! Sper ca asta i -a fost o lectie de viata si sa nu se mai incurce cu mai multi barbati odata , mai ales sa-i aduci in casa si sa traiesti cu ei ! Sa iti expui copilul pe tava unui strain in ,fara sa il cunosti e intolerabil ! Domnii acestia pot fi pedofili,homosexuali sau violatori ! Rusinika doamna !!! Nu asa procedeaza o mama adevarata ! Daca vrei sa-ti traiest viata,renunta la copii si nu-i mai expune la pericole ! Si poti sa te culci cu toti barbatii din orasul tau fara sa dai explicatii nimanui apoi !