PoliticăȘtirile zilei

Fostul primar Constantin Boșcodeală, trimis în judecată într-un nou dosar

Constantin Boșcodeală are din nou probleme în justiție. Recent, fostul primar al municipiului Buzău a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în cadrul unui dosar ce privește posibila finanțare ilegală a două cluburi sportive.

Concret, procurorii cred că, în perioada 2011-2013, din pixul primarului Boșcodelă ar fi plecat sume importante către două cluburi din municipiul Buzău, în condițiile în care structurile sportive nu îndeplineau condițiile legale pentru obținerea finanțării.

Sumele nu sunt deloc de neglijat, se arată în comunicatul DNA, în care se precizează că „inculpatul Boșcodeală Constantin Octavian a cauzat Primăriei municipiului Buzău un prejudiciu în valoare totală de 3.361.700 lei”.

Într-un comunicat de presă emis astăzi, DNA a anunțat că procurorii anticorupție ai Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Constantin Octavian Boşcodeală. Potrivit comunicatului, acuzațiile sunt de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu producerea de consecinţe deosebit de grave:

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului
BOȘCODEALĂ CONSTANTIN OCTAVIAN, la data faptelor primar al municipiului Buzău, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de: abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu producerea de consecințe deosebit de grave.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În perioada 2011 – 2013, inculpatul Boșcodeală Constantin Octavian, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispoziții ale legislației primare, în sensul că ar fi încheiat cu două cluburi sportive câte un contract de asociere și mai multe acte adiționale și, ulterior, ar fi dispus către acestea efectuarea de la bugetul local a unor plăți în valoare totală de 3.361.700 lei, în condițiile în care acele structuri sportive nu îndeplineau condițiile legale pentru obținerea finanțării.
Prin demersurile arătate mai sus, inculpatul Boșcodeală Constantin Octavian a cauzat primăriei municipiului Buzău un prejudiciu în valoare totală de 3.361.700 lei, sumă ce constituie totodată un folos material necuvenit pentru cele două cluburi sportive.

Primăria municipiului Buzău a comunicat că se constituie parte civilă în cauză.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Buzău cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Anterior, inculpatul Boșcodeală Constantin Octavian a mai fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție pentru săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu.” se arată în comunicatul DNA.

Procesul se va judeca la Tribunalul Buzău, iar implicațiile sale pot fi grave, având  în vedere că fostul edil-șef a mai fost condamnat într-un dosar. În martie 2016, magistrații Curții de Apel Brașov l-au condamnat definitiv pe Constantin Boșcodeală la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, cu un termen de încercare de cinci ani.

De asemenea, edilului i-a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii ocupării funcției de primar pe o perioadă de cinci ani pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

Potrivit Șansa News, cele două cluburi cărora le-au fost acordate finanțările considerate ilegale sunt Fotbal Club Gloria Buzău și Clubul Sportiv Handbal Municipal Buzău.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 Comments

 1. Stati linistiti! Se prescrie si asta, nu degeaba incepe urmarirea penala la 10 ani (!) dupa fapte.
  Inca o manarie a „specialilor”…

 2. Ba ej nebun?
  Mai stim noi pe cineva, tot primar, care baga banii NOSTRI intr-un club de fotbal?
  Care club de fotbal e pamant de flori, intre noi fie vorba.
  Oare sa fie acelasi deznodamant?
  Sau mai e nevoie de sus-insinuatul inca?
  Hai poate avem noroc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button