SportȘtirile zilei

FOTO: Buzăul are un campion european la karate

Sebastian Lupşa este numele tânarului buzoian care, în perioada 16-18 septembrie, a reprezentat România la Campionatul European de Karate desfăşurat la Steyr, Austria.

Sportivul legitimat la AS Phoenix Shiro Buzău a reuşit să câştige una din cele trei medalii de aur obținute de delegația României în Austria şi o medalie de bronz alături de echipa României, celelalte două medalii de aur fiind adjudecate de două sportive, senioare, legitimate la CSA Steaua Bucureşti.

Sebastian nu a fost singurul buzoian prezent la acest eveniment important din lumea karate-ului, proaspăt devenit sport olimpic. Alături de el s-a aflat Sensei Costin Stanciu, sub îndrumarea caruia se pregăteşte la sală şi care a obținut la rândul lui o medalie de bronz cu echipa României de seniori. Cărbuneanu Andrei a obținut medalia de argint la individual şi medalia de bronz cu echipa şi Cărbuneanu Radu care a remizat cu reprezentantul Rusiei, pierzând ulterior la decizia arbitrilor.

„Rezultatele băieților sunt uimitoare dacă luăm în calcul că au fost obținute la prima participare a lor la un astfel de campionat puternic, un campionat ce a aliniat 760 de sportivi din 19 țări.”, a transmis antrenorul buzoian Costin Stanciu.

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button