Educaţie

FOTO: Doi studenți de nota 10 sting incendii cot la cot cu pompierii buzoieni

Studenții de azi, salvatorii de mâine. Doi tineri buzoieni, cursanți eminenți ai Facultăţii de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti au ales să-și desfășoare stagiul de practică la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” P1050396al judeţului Buzău.

Cei doi studenți sting incendii alături de pompierii buzoieni și participă la cele mai dificile misiuni de salvare. De altfel, ei sunt deprinși cu tehnicile de intervenție în caz de urgență de pe băncile școlii, acolo unde cei doi sunt apreciați atât de colegi, cât și de profesori.

Pasiunea lor pentru profesie are rădăcini mai vechi. Încă din vremea în care erau elevi ai Colegiului Naţional ,,Mihai Eminescu’’, aceştia au fost recrutaţi de către biroul de resurse umane şi ca urmare a participării celor doi la activităţile preventive desfăşurate în liceu de specialiştii inspectoratului.

Până în data de 1 august 2014, cei doi studenţi îşi vor aprofunda cunoştinţele dobândite pe parcursul anului de studiu, perfecţionându-şi totodată deprinderile cu ocazia participării la intervenţii în situaţii de urgenţă.Temp

Facultatea de Pompieri este o instituție militară de învățământ superior din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, care asigură formarea si perfecționarea cadrelor cu studii superioare pentru unitatile operative ale Inspectoratului General Pentru Situatii de Urgență din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

 

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

/* ]]> */