EducaţieȘtirile zilei

FOTO: Elevi și profesori de la Școala Gimnazială Măgura, vizită de documentare în Polonia

În perioada 17- 22 martie, patru cadre didactice și cinci elevi de la Școala Gimnazială Măgura  au participat la o mobilitate în Polonia, la Rzeszow, în cadrul proiectului Erasmus +,  Stop bullying- take a stand and lend a hand.

Tema proiectului atinge o problemă  actuală în societatea contemporană și, în mod special, în mediul școlar. Prin activitățile desfășurate de partenerii implicați în proiect, școli din Franța, Portugalia, Polonia, se încearcă diminuarea acestui fenomen sau chiar eliminarea sa.

În susținerea acestui demers vin și campaniile promovate la nivel național prin mijloacele mass-media și prin mediile de socializare on-line. O parte din activitățile desfășurate în acest proiect  au fost promovate în mediul on-line: https://www.youtube.com/watch?v=wtvJEP4_QfU, acestea fiind constituite din scenete și clipuri video, având ca temă fenomenul de bullying în mediul școlar:, https://www.youtube.com/watch?v=nSsmgG8LB_U

Pe lângă scopul principal al acestui proiect, această mobilitate vizează și schimbul de experiență, atât în ceea ce privește cadrele didactice, cât și elevii, dar și un schimb cultural. În acest sens, elevii, membri ai echipei de proiect, au fost cazați la elevi din școala parteneră din Polonia, împreuna cu care au asistat la orele de curs și au luat parte la diverse activități care au atins tema proiectului. O parte din activități au fost desfășurate la nivelul unității de invățămînt: festivitatea de deschidere, talent show, competiții sportive și workshop-uri coordonate de psihologul școlii și membrii ai unei fundații pentru prevenirea violenței, Pheniks, unde elevii au pus în aplicare diverse metode de prevenire și combatere a fenomenului de bullying, lucrând în echipe mixte, ceea ce pus în valoare abilitățile acestora de comunicare în limba engleză, dar și de socializare.

Un alt obiectiv al acestui proiect este promovarea  culturii locale și regionale și, în acest sens, au fost organizate diverse excursii, în care au fost prezentare: centrul orașului Rzeszow, Castelul Łańcut, salina Wieliczka și orașul Cracovia, fabrica de sticlă din orașul Krasno, unde elevii și profesorii au participat la un atelier de creației a unor obiecte din sticlă, ruinele Castelului Odrzykoń și rezervația naturală Bobrka și vizitarea unor tuneluri aflate sub orașul Rzeszow.

Așadar, proiectul Erasmus +,  Stop bullying- take a stand and lend a hand vine în sprijinul campaniilor de prevenire a fenomenului de bullying prin activitățile desfășurate de cadrele didactice împreună cu elevii, acest tip de acțiuni fiind cuprinse și în politica educațională la nivel național, dar și european.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button