Educaţie Social Știrile zilei

FOTO: Elevii din Glodeanu Siliștea, ajutoarele lui Moș Crăciun pentru copiii defavorizați

„Nu contează cât dăruiești, ci cât de multă dragoste pui în ceea ce dăruiești.”, spunea Maica Tereza. Cuvintele Fericitei capătă sens cu fiecare gest pe care îl facem atunci când oferim din puținul nostru oamenilor nevoiași. Iar când cei ce dăruiesc altora din puținul lor sunt doar niște copii, ajungi să pricepi pe de-a-ntregul rostul expresiei: „Dar din dar se face rai”!

Povestea copiilor de la Școala Gimnazială Glodeanu Siliștea a început luna trecută, atunci când au decis să organizeze o acțiune caritabilă care să-i aibă drept beneficiari pe micuții din centrele din plasament. Le-au fost alături cadrele didactice și Primăria, care s-au implicat activ în proiectul de suflet al elevilor.

La capătul unor activități ce au presupus mult efort și dăruire, elevii au reușit să strângă aproape o mie de lei din vânzarea materialelor confecționate de ei. Pe lângă bănuții strânși, elevii și-au donat propriile jucării și articole vestimentare rămase mici.

Vineri, elevii Școlii Gimnaziale din Glodeanu Siliștea, alături de partenerii de la Școala Glodeanu Sărat, Școala Gimnazială „Ion Creangă” și Palatul Copiilor Buzău, s-au deplasat la centrul de plasament „Floarea Soarelui” din municipiu, unde au dăruit pachetele cu dulciuri, haine și jucării copiilor cu dizabilități internați aici.

Bucuria micuților a fost direct proporțională cu satisfacția elevilor de la Glodeanu Siliștea de a fi produs zâmbete pe chipuri întristate. Proiectul s-a vrut a fi unul de suflet, astfel că rezultatele sale nu pot fi cuantificate. Asemenea citatului din început, a contat mai mult câtă dragoste s-a pus în actul dăruirii și mai puțin câte bunuri s-au oferit.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

/* ]]> */