EducaţieȘtirile zilei

FOTO: Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 11, premii importante la un concurs de robotică și inovare

Pasiune, muncă și perseverență. Sunt ingredientele care i-au condus pe elevii Școlii Gimnaziale nr. 11 din Buzău către culmile succesului în cadrul unui concurs de anvergură națională.

Astăzi, la Sala „Dimitrie Filipescu” a Consiliului Județean, două echipaje formate din elevi ai celui mai titrat gimnaziu buzoian și-au prezentat lucrările cu ajutorul cărora au obținut trei premii importante în cadrul unei competiții națională de cercetare, robotică și inovație. Este vorba despre concursul FIRST LEGO League Challenge – sezonul RePLAY, organizat Univeristatea  Politehnică București, unde cele două echipe de la Școala Nr. 11 au reușit să impresioneze juriul și să obțină două premii întâi și un premiu trei.

Concret, elevii din primele clase de gimnaziu și-au propus să transforme un spațiu nefolosit din municipiul Buzău într-unul util, cu săli de sport și terenuri în care să fie organizate activități atât pentru practicanții sportului de masă, cât și pentru persoanele cu dizabilități. Elevii clasei a opta au câștigat două premii: premiul întâi pentru realizarea unui robot inteligent și premiul al treilea pentru funcționalitatea acestuia.

”Participarea lor de acest concurs a adus rezultate excepționale pentru ambele echipaje. Am avut două echipe. Am trecut de etapa regională de la Iași și am ajuns la București, la etapa națională. Acolo echipa juniorilor a câștigat premiul I pentru proiectul de inovare , iar elevii clasei a VIII-a au câștigat premiul I pentru proiectarea robotului și premiul al III-lea pentru performanța robotului. Robotul lor a avut de efectuat mai mult multe misiuni, fiecare primind un anumit număr de puncte, elevii reușind  să obțină un total 455 de puncte. Nu este prima dată când elevii școlii noastre obțin rezultate la această competiție. Ei au participat și anul trecut la acest concurs și la etapa regională au obținut toate premiile posibile, chiar și premiul Campionilor. Din păcate, din cauza pandemiei nu s-a mai ținut și etapa națională, unde urma să participăm . Ne bucurăm, suntem mândri, se ajută, au învățat foarte multe și reușesc să-i antreneze și pe alții”, a spus Iftime Tincuța, directorul Școlii Generale nr.11 din municipiul Buzău.

La întâlnirea de la Consiliul Județean au mai participat președintele Petre Emanoil Neagu, inspectorul școlar general Ionel Meiroșu și cadre didactice ale Școlii Gimnaziale Nr. 11.

Președintele CJ, Petre Emanoil Neagu, s-a arătat încântat de rezultatele elevilor și a promis că le va propune consilierilor județeni un aprobarea unui proiect de hotărâre prin care să le fie acordate premii elevi.

„Tinerii buzoieni ne lasă din nou fără cuvinte! Este greu să descriu cât de dragi imi sunt acești elevi și câtă mândrie simt cand îi văd și îi ascult.
Cele două echipe de la Școala Gimnazială nr 11 au obținut locul I la Concursul Național de robotică First Lego League Challenge si merită aprecierea și respectul nostru. Împreună cu profesorii coordonatori, vor primi un premiu special din partea Consiliului Județean Buzău, pe care sunt convins că îl vor reinvesti în proiectul lor de cercetare.”, a scris președintele Consiliului Județean pe pagina sa de Facebook.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button