Știrile zilei

FOTO: Legume, fructe lichioruri, dulceață și o atmosferă nemaipomenită!

Buzoienii sunt invitați să vină astăzi cu mic, cu mare în Parcul Marghiloman,acolo unde are loc cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional al Tomatelor și Biodiversității. La evenimentul organizat în zona Vilei Albatros participă producători locali și din străinătate, dar și ministrul Agriculturii, Petre Daea. 

Ajuns la cea de-a doua ediție, Festivalul Internațional al Tomatelor și al Biodiversității este organizat în colaborare cu Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău. Evenimentul a început la ora 11:00, aici sosind producători de semințe tradiționale din România și din străinătate, dar și buzoieni dornici să cumpere legume, fructe, dulcețuri și alte produse agroalimentare.

  • Ministrul Daea, prezent la eveniment.
La eveniment iau parte legumicultori din Buzău, din Sibiu, Alba Iulia  dar și din Ungaria, Franţa şi Republica Moldova. Cu puțin timp înainte de starul evenimentului, în Parcul Marghiloman a ajuns și ministru Agriculturii, Petre Daea, însoțit de cei doi apropiați consilieri ai săi, buzoienii George Sava și Eduard Coman.

Concursul are și patru secţiuni: tomate tip cherry; consum în stare proaspătă; industrializare şi biodiversitate.

GALERIE FOTO:

Evenimentul ajuns la cea de-a doua ediție își propune să conserve zestrea genetică şi soiurile autentice de roșie, dar şi a soiurilor noi aflate în cultură în ţară şi străinătate și să faciliteze un schimb de informaţii între cultivatorii amatori şi profesionişti.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: