Știrile zilei

FOTO: Lumânări aprinse în Piața Daciei, în memoria victimelor incendiului de la „Colectiv”

Circa două sute de buzoieni s-au adunat duminică seară în Piața Daciei din Buzău, unde au aprins lumânări în memoria celor pieriți în cumplita tragedie petrecută vineri noapte, la clubul „Colectiv” din Capitală. Mișcări similare și marșuri de solidaritate au loc în mai multe orașe ale țării.F
Buzoienii, în majoritate tineri, au răspuns unor îndemnuri postate pe Facebook de către prieteni și apropiați, sensibilizați de drama victimelor incendiului: „Am venit pentru că îmi pasă de semenii mei și pentru a trage un semnal de alarmă în ceea ce privește mersul în anumite cluburi, unele dintre ele, adevărate capcane. Suntem alături de familiile celor care au murit și ne rugăm ca cei aflați în spitale să își revină cât mai repede”, a precizat, pentru Reporter Buzoian, M. Teodor, un adolescent venit cu prietenii pe platou.
În urma incendiului izbucnit vineri seară în clubul „Colectiv”, la un concert, şi-au pierdut viaţa 30 de oameni, cei mai mulţi tineri, şi sunt internaţi 140, între care mai mult de jumătate, până la 90, în stare critică şi foarte gravă.
Martori aflaţi în club au spus că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăţi din plafon, care era capitonat şi el cu burete fonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni.

1 2 3

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: