Știrile zilei

FOTO: Marcel Ciolacu, președintele pe care și-l doresc social-democrații

„Marcel Ciolacu e bun de președinte!”. A fost afirmația care a ridicat sala în picioare, astăzi, la Conferința județeană extraordinară a PSD, reuniune la care au participat peste 400 de membri social-democrați. Concluzia i-a aparținut președintelui executiv al partidului, Paul Stănescu, cel care, alături de alți lideri naționali, i-au smuls lui Ciolacu promisiunea că se va gândi la posibila sa candidatură.

Marcel Ciolacu este un om dorit de majoritatea membrilor social-democrați să preia președinția plină a PSD la Congresul din februarie. Au spus-o la unison, astăzi, cei peste 400 de delegați prezenți în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, întâlnire la care au participat membri de bază ai partidului.

Printre oaspeții de onoare s-au numărat liderul de la Olt, Paul Stănescu, europarlamentarul Claudiu Manda, președinte PSD Dolj, și Dragoș Benea, europarlamentar și lider al PSD Bacău.

Conferința nu a avut nimic din caracterul formal și protocolar al unei astfel de întâlniri. Invitații au vorbit liber despre proiectul noului PSD, iar cele câteva sute de delegați din întreg județul i-au cerut lui Marcel Ciolacu să candideze la congresul de luna viitoare pentru preluarea funcției de președinte al PSD.

De altfel, conferința de azi a avut drept scop, printre altele, reconfirmarea echipei de conducere a PSD Buzău, în frunte cu președintele organizației, deputatul Marcel Ciolacu.

„Veți fi primii pe care o să-i anunț, vă spun acum sută la sută că vreau să fac parte din echipa de la nivel central. M-ați ajutat prin faptul că ați avut încredere în mine și vreau să fac parte din echipa centrală a partidului.”, a declarat Ciolacu.

Ciolacu a adăugat că – alături de Paul Stănescu și de ceilalți lideri ai PSD  – împărtășește o viziune de modernizare și de restructurare, acum fiind momentul pentru aceste schimbări.

„Toată echipa interimara in frunte cu mine si cu Paul Stănescu avem o viziune clară de modernizare, restructurare și nu în ultimul rînd de a reforma acest partid. E chiar exact momentul care ne trebuie. Nu avem asa de mult timp, altii au traversat deșertul în 40 de ani, noi nu avem acest timp. Trebuie să traversăm deșertul mult mai repede. Avem o presiune exatrardinaraă, avem alegerile, acest partid are capacitate de a răspunde la orice provocare, trebuie să mergem la congresul  PSD cu modificări statutare care să fie baza restructurării acestui partid”, a mai declarat liderul PSD.

Circa 427 de social-democrați au fost prezenți  joi seară  în Conferința Extraordinară a PSD Buzău. Au avut pe ordinea de zi alegerea președintelui organizației județene dar și a întregii echipe de conducere. Scrutinul nu a adus nicio surpriză.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: