Știrile zilei

FOTO: Peste o mie de buzoieni, la mitingul de susținere a părintelui Vânătoru

Peste o mie de persoane au participat duminică, la ora 11:00, la primul miting anti-guvernamental după instalarea guvernului Orban. Întâlnirea organizată de primăria Buzău și moderată de primarul Constantin Toma a fost  organizată pentru sprijinirea cercetătorului Costel Vânătoru, înlocuit la șefia Băncii de gene vegetale de ministrul Adrian Oros cu Adrian Chesnoiu.

Participanții la miting au fost încurajați de Dan Puric, care a denunțat un presupus ”atentat asupra unei valori de siguranță națională (…) Ați lovit nu numai în ceea ce ne-a mai rămas, Sămânța neamului, ci și în Paznicul ei, cel care a salvat-o, a crescut-o și a păzit-o cu tot sufletul, din vocație de creștin și de român!”.

La mitingul de la Buzău  nu a luat  parte şi cercetătorul Costel Vânătoru, demis de ministrul Agriculturii, deşi el a lucrat la proiectul privind înfiinţarea acestei instituţii iar prin efoturturile sale s-au aclimatizat şi păstrat circa 10 mii de soiuri  de seminţe de plante.

Banca de gene este o unitate cu personalitate juridică, în subordinea directă a Ministerului Agriculturii. Crearea infrastructurii necesare înseamnă construirea unor spaţii speciale pentru activitatea de cercetare şi a unor celule cu temperatură controlată unde soiurile protejate vor fi păstrate pentru sute de ani.

Sediul băncii de gene se află în Parcul Crâng din Buzău. Seminţele vor fi păstrate la temperaturi de la minus 20 de grade Celsius. O estimare iniţială a investiţiei arată că înfiinţarea băncii de gene ar putea costa în jur de 65 de milioane de euro.

Costel Vânătoru este ”părintele” a mai multor soiuri noi de legume obţinute prin cercetare Costel Vânătoru lucrează de peste 30 de ani în horticultură. A obţinut titlul de doctor al Facultăţii de Horticultură din cadrul USAMV Bucureşti şi este cercetător ştiinţific principal.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

2 comentarii

 1. Cred ca astea-s stiri comandate.
  La naiba tu si tereaca publicati articolele in acelasi timp cu (cam) aceleasi detalii.
  Doar ca azi ma bucur ca nu a mai exagerat. El a zis cateva sute tu ai zis peste o mie de persoane.
  Ca tot veni vorba de miting,il intreb public pe primar ce salariu are sefa de la Compania de Apa?de ce nu a cerut miting cand a anuntat scumpirea apei si a taxelor?plus multe altele?
  Dragi buzoieni(ma refer aici la cei care muncesc pt o paine curata) nu va mai lasati pacaliti.
  Ei se joaca pe munca si spatele nostru.
  Multi dintre noi nu stim altveva decat sa muncim.ei doar culeg roadele muncii noastre.
  Jos cu toma si psd ul din Buzau.
  Va multumesc

 2. Nu politizati, va rog eu frumos!! Lasati l pe domnul parinte Vanatorul in pace, este un om extraordinar si nu merita bagat in morcila!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close