Politică

FOTO: Politicienii buzoieni au pus mâna pe cazma și au plantat copaci la Beceni

Campanie de împădurire, sâmbătă, la Beceni, pentru prevenirea alunecărilor de teren. * Câteva sute de oameni au pus mâna pe cazma și au plantat plopi și salcâmi. * Printre ei, lideri politici buzoieni, prefectul și subprefectul județului. *
Sâmbătă, 14 noiembrie 2015, militari din garnizoana Buzău au răspuns prezent, în zona localităţii Beceni, judeţul Buzău, la acţiunea inițiată de Asociația EcoAssist din București, alături de 5 organizații non-guvernamentale de protecția mediului în cadrul campaniei 12248746_624450354362784_1491485818_nnaționale „Plantăm fapte bune în România”, care a constat în plantarea a 1.000.000 de copaci într-o singură zi.
În cadrul acţiunii de voluntariat, alături de locuitorii comunei Beceni au participat peste 80 de militari şi 150 de elevi de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Filipescu” din Buzău, Liceul Teoretic din Beceni precum și elevi ai școlilor generale din comuna Beceni, asigurând societatea civilă că viitorul verde este prezent în sufletul multor tineri, prin implicarea în creșterea suprafeței împădurite a județului.
Alături de militarii şi elevii voluntari a fost şi generalul maior dr. Petrică-Lucian FOCA, comandantul Garnizoanei Buzău, care a transmis că implicarea militarilor în mod voluntar la această campanie națională este pentru a construi un mediu sănătos pentru toţi şi mai ales pentru urmaşii noştri.
Prezenți la această campanie națională au fost și secretarul al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, prefectul județului Buzău, George Sava, subprefectul județului Buzău, Sorin Gheorghe, președintele Consiliului Județean Buzău, ec. Petre Emanoil Neagu, președintele Asociației Naționale a Cultului Eroilor, filiala Buzău, general de brigadă (ret.) Achim Alstani, director Direcția Silvică Buzău, ing. Pitiș Cornel, șeful ocolului silvic Vintilă Vodă, ing. Mircea Labeș, primarul comunei Beceni, Laurențiu Constantin care au transmis mulţumiri celor care au participat în mod voluntar la această campanie, prin care se asigură educarea tinerei generaţii în spiritul protecţiei mediului.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: