Știrile zilei

FOTO: Primăria a inaugurat primul „Inel verde” din municipiul Buzău

Amatorii de plimbări cu bicicleta, cu trotineta sau cu rolele au motive de bucurie. Începând de astăzi, ei se vor putea plimba pe un circuit lung de 5,4 kilometri ce include zona Crâng şi Calea Eroilor. Traseul denumit „Inelul verde” a fost inaugurat de către primarul Constantin Toma, flancat de parteneri și sponsori, în prezența a sute de bicicliști.

Astăzi, la ora 10:00, reprezentanții Primăriei Buzău și cei ai partenerilor implicați în proiect au inaugurat primul „Inel verde” al oraşului, un traseu lung de 5,4 kilometri în jurul şi în interiorul Parcului Crâng. La eveniment au participat aproape o mie de buzoieni amatori de plimbări cu bicicla, cu trotineta, cu rolelele sau alte mijloace de transport nepoluante.

Toți participanții au primit din partea organizatorilor tricouri și șepci personalizate. Primarul Constantin Toma și vicele Ionuț Apostu s-au numărat printre primii bicicliști care au luat startul din fața Crângului pe circuitul de 5.4 kilometri.

În cadrul aceluiași eveniment, un sponsor a oferit persoanelor cu dificultăți de deplasare mai multe trotinete electrice.

Pista de biciclete pornește de la Poarta Crângului, va continua pe Bulevardul Mareşal „Alexandru Averescu” şi pe Calea Eroilor,  apoi pe Aleea Căprioarei, Obelisc şi înapoi la Poarta Crângului.

Conducerea Primăriei Buzău anunţă că astfel doreşte să încurajeze mersul cu bicicleta sau cu trotineta, în detrimentul maşinilor sau motocicletelor, care poluează atmosfera.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: