PoliticăȘtirile zilei

FOTO: Primarul din Buzău care și-a transformat comuna într-un mic oraș

NOTĂ: Materialele de promovare a comunelor din Buzău NU sunt plătite sau sponsorizate. „Reporter Buzoian” NU are NICIUN contract de finanțare sau sponsorizare cu NICIO primărie de comună sau oraș din județul Buzău.


„Omul sfințește locul”, obișnuim să spunem atunci când vedem rezultatele muncii unui om gospodar. Proverbul se potrivește de minune primarului din Berca, acolo unde investițiile publice din ultimii trei ani au reușit să schimbe fața comunei, contribuind la creșterea calității vieții locuitorilor săi.

Comuna Berca începe să semene tot mai mult a oraș. Rând pe rând, drumurile au fost asfaltate, iar locurile de parcare au fost trasate și atribuite locuitorilor. În timp ce unele comune din vecinătatea Buzăului încă mai au zone „gri”, comuna administrată de primarul Ionel Dobrița ține cu dinadinsul să arate că se poate face treabă și în comunități mici și cu bani puțini.

Gazele, apa curentă, canalizarea, asfaltul, locurile de joacă – toate au fost considerate urgențe pentru locuitorii care i-au acordat votul lor echipei lui Dobrița în urmă cu trei ani.

Berca a devenit un loc frecventabil și de marii agenți economici. Anul trecut, Penny a deschis în comună un supermarket ce deservește o populație de peste 10.000 de locuitori din Berca și din localitățile învecinate.

Deși admite că investițiile făcute până acum constituie doar un prim pas spre dezvoltarea durabilă a comunei Berca, edilul admite că „a prins gustul” proiectelor de infrastructură mare, singurele care pot contribui decisiv la modernizarea unei localități:

„Avem proiecte aprobate prin fonduri guvernamentale, dar și prin fonduri europene. Printre ele se numără asfaltarea a 18 strazi, în valoare de 1 milion euro, modernizarea Casei de Cultura din comuna Berca, în valoare de 500.000 euro, achizitia de mobilier urban pentru amenajarea spatiilor publice, modernizarea si extinderea rețelei de apaăsi canalizare, reabilitarea statiei de epurare și alte câteva. Este vorba despre câteva milioane de euro, bani fără de care nu poți face dezvoltare în adevăratul sens al cuvântului.”, a declarat edilul din Berca.

Premierea anuală a elevilor cu rezultate bune la examenele naționale. Sume între 600 și 1000 de lei.
  • Imaginile care vorbesc de la sine.

Câteva imagini publicate ieri de primarul Ionel Dobrița dau măsura dezvoltării la care a ajuns comuna. Centrul pare a fi al unui oraș modern, cu pavele, mobilier urban și spații verzi ce compun imaginea unei așezări civilizate. Edilul spune că nu există o „rețetă” pentru reușita unei comune, în afara unui management onest și asumat, dublat de cât mai multe depuneri de proiecte:

„În iunie 2016, împreună cu echipa mea, am primit nu doar votul dumneavoastra dar și increderea in mine si in echipa mea tânără. Am promis ca nu va vom dezamăgi și ca vom încerca să facem tot posibilul pentru a dezvolta comuna Berca.

În sfarsit, după multă muncă, comuna Berca are un centru frumos, demn de locuitorii sai, un centru modern, de care suntem mândri. Va multumim inca odata pentru susținerea si rabdarea dumneavoastra, si va promit ca nu ne vom opri aici.”, a scris primarul Ionel Dobrița pe Facebook.

GALERIE FOTO 2018:

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close