Știrile zilei

FOTO: S-a deschis târgul „Toamna Buzoiană”!

S-a dat startul celei de-a paisprezecea ediții a festivalului „Toamna Buzoiană”, eveniment organizat de către Primăria Municipiului Buzău, Consiliul Județean Buzău și Direcția Agricolă. Deschiderea oficială a avut loc ieri, la ora 17:00, în prezența ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Nenumărate oficialități locale au ținut să ia parte la deschiderea festivă a târgului. Ministrul Petre Daea, deputații Sebastian Radu și Dănuț Păle, viceprimarul Ionuț Apostu, directori de instituții buzoiene și din MADR l-au flancat pe ministrul Petre Daea în obișnuitul său tur de târg în cadrul căruia a discutat cu negustorii și a cumpărat diferite produse.

Timp de cinci zile, buzoienii sunt invitați să viziteze acest târg şi să participe în fiecare seară, începând cu ora 17.30, la programul artistic organizat cu participarea a numeroşi artişti de muzică populară buzoieni şi de renume naţional.

Târgul se desfășoară în perioada 18-22 septembrie 2019. Pe parcursul celor cinci zile de festival, buzoienii își vor putea face proviziile pentru iarnă de la producătorii locali veniți cu cele mai bune roade obținute anul acesta.

Programul expozițional va începe la ora 10:00 și se va încheia la 21:00, timp în care buzoienii pot să cumpere sau să guste din bunătățile expuse la târg. Programul artistic va începe la ora 17:00 și se va încheia la ora 21:00.

După discursul oficial de deschidere, la care au participat viceprimarul Ionuț Apostu și  Președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu,i Daea și-a făcut periplul printre producători zonali. Și în acest an Ministrul Daea a achiziționat băuturi naturale, mere dar și diverse sortimente miere de albine.

Petre Daea a venit și cu alte vești bune pentru buzoieni. El a adus și ordinul de ministru privind structura organizatorică a Băncii de Gene, pe care i l-a înmânat Academicianului Costel Vânătoru, care a fost desemnat drept director al noii instituții înființate prin hotărâre de guvern

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: