CORONAVIRUS

Fotografie realizată în Buzău! | Cum vi se pare acest peisaj?

O imagine surprinsă în vecinătatea unui bloc din Buzău stârnește reacții pe Facebook. Postată în contextul aprobării de către Primărie a regulamentului de conviețuire ce interzice urscarea rufelor „la vedere”, fotografia surprinde un peisaj departe de orașul modern pe care și-l doresc cei mai mulți.

Pagina Buzău European este cea care a postat imaginea cu rufele la uscat. Din fotografie se poate observa că este vorba despre o parcare interioară din zona Obor. Chiar dacă sunt întinse în spatele blocului, departe de ochii trecătorilor și de frontul stradal, regulamentul poate sancționa această faptă. Începând de săptămâna trecută, este interzisă uscarea rufelor pe spațiul public, fiind admisă doar în balcoanele de pe spatele blocurilor.

„Nu că zic, dar are dreptate și nenea primarul… Este total inestetic. Sunt sigur că mulți dintre noi ne-am achiziționat un „uscător de rufe”, care nu este chiar așa de scump și na!, ne „chinuim” cu rufele prin casă… Acum, rămâne la latitudinea fiecăruia dacă până la urmă nea primarul are sau nu dreptate.”, au scris administratorii paginii.

Intrarea în vigoare a noului regulament de conviețuire în municipiul Buzău a stârnit un val de reacții din partea societății civile. Cei mai mulți au fost de acord cu prevederile care sancționează faptele antisociale, însă au fost și cetățeni care și-ar fi dorit ca scuipatul pe stradă și aruncarea gunoaielor la întâmplare să fie posibile în continuare.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

7 comentarii

 1. Uscatul rufelor in casa implica o umiditate excesiva,igrasie,boli ale plamanilor. Si-apoi un cearsaf n-ai cum sa-l usuci in casa datorita marimii lui. Nu inteleg de ce incercam sa imitam pe altii si sa fim noi mai catolici decat Papa,cand noi de zeci de ani batem covoare si uscam rufele langa bloc. Masinile care sunt de diferite culori prin parcarile noastre nu deranjeaza? Apartamentele izolate si vopsite fiecare in cate o culoare nu deranjeaza vizual? Alea sunt mult mai deranjante decat rufele dintre blocuri.

 2. Nu se face Buzaul oras civilizat intr-un an cu noul primar. Omul e foarte bine intentionat, dar atat timp cat majoritatea buzoienilor scuipa si sufla nasul cu mana goala, nu cred ca va reusi prea curand.

 3. Daca stai la casa si ai curte, merci, iti poti usca rufele in curte.
  Dar ce te faci la bloc unde sunt doar una, doua sau 3 camere mici iar unele aaprtamente nu au balcoane.?
  Oricum, daca rufele sunt uscate intre blocuri inseamna ca nu sunt expuse la strada principala deci, nu se vad. Nu-i asa?
  Sunt unii care, decat sa faca ceva, mai bine nu fac nimic. Iar daca vor sa faca ceva, sa aleaga ca acel ceva sa fie util.
  Nu sunt multe lucruri de care trebuie sa ai grija intr-un oras. Si sunt principale. Nu trebuie aduse alte lucruri aiurea de care sa te ocupi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!