AdministrațieȘtirile zilei

FOTO/VIDEO: Buzoienii, îmbiați cu plăcinte și dulceață, la festivalul „Zilele Dovleacului” de la Poșta Câlnău

Sfârșitul de săptămână rezervă buzoienilor un festival etno-gastronomic unic în țară. Este vorba despre „Zilele Dovleacului”, eveniment organizat de autoritățile din Poșta Câlnău, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău. Vedeta festivalului va fi dovleacul, preparat sub diferite forme.

Promovarea tradițiilor locale ale județului Buzău constituie una dintre prioritățile adiminstrației județene, drept pentru care acestea și-a oferit sprijinul la organizarea festivalului Zilele Dovleacului, eveniment desfășurat la Poșta Câlnău, aflat deja la cea de-a doua ediție.

În cadrul unei conferințe de presă susținute marți la sediul Consiliului Județean, președintele Petre Emanoil Neagu a vorbit, alături de primarul din Poșta Câlnău, Sorin Munteanu, despre surprizele care îi așteaptă pe vizitatori la Zilele Dovleacului. Pe lângă plăcinte, dulcețuri și alte preparate pe bază de dovleac, participanții la festival se vor putea delecta cu show-uri culinare măiestrite de celebrul Horia Vârlan, care va găti preparate diverse, în timp ce artiștii vor destinde atmosfera prin melodiile interpretate.

Pentru a se bucura de proprietățile curative ale dovleacului, buzoienii sunt așteptați să viziteze festivalul de la Poșta Câlnău în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, începând cu ora 14:00.

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button