CulturăȘtirile zilei

FOTO/VIDEO: Cine a venit să-l vadă pe ASR Principele Radu al României la prezentarea de la Biblioteca Județeană

Marți seară, începând cu ora 17:00, Aula Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu” a găzduit o prezentare de carte regală în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu al României. La eveniment au luat parte invitați din aproape toate sferele de ocupație. Cel mai pătruns de eveniment a fost primarul Constantin Toma, care a venit de acasă cu o carte pregătită special pentru Alteța Sa Regală.

În cadrul evenimentului au fost prezentate volumele „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe, “Săvârșin. Detaliul” de Principesa Margareta a României și Principele Radu al României , „Regalitatea, astăzi” de Principele Radu al României și “Balcicul Reginei Maria” de Diana Mandache.

La eveniment au luat cuvântul, alături de Alteța Sa Regală Principele Radu al României, scriitorul Emil Niculescu, iar oficiile de gazdă au fost făcute de Angela Stan, reprezentant al Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu” Buzău .

Printre invitați s-au numărat primarul Constantin Toma, generalul Lucian Foca, artistul plastic Valeriu Șușnea, scriitorul Viorel Frâncu, vicepreședintele Consiliului Județean, Romeo Lungu, profesorul Ionel Banu și alți reprezentanți ai societății buzoiene. La final, edilul șef Constantin Toma a oferit Alteței Sale Regale Principele Radu o carte la care ține foarte mult:

„Am fost onorat să ofer Alteței Sale Regale, la rândul meu, volumul „Alexandru Marghiloman – Lordul Valah”, al scriitorului buzoian Nicolae Peneș, Principele Radu fiind plăcut surprins de gest și mărturisind că va citi negreșit această lucrare amplă despre un mare om politic, judecat nedrept de posteritate, care și-a jertfit imaginea și numele, într-un moment de mare cumpănă al națiunii și Coroanei, tocmai pentru binele acestora.”, a scris edilul pe Facebook.

 

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Un comentariu

  1. Dupa un astfel de titlu te astepti sa citesti ca insusi regele Mihai a venit sa-l vada pe Duda, sau cineva care este pe picior de egalitate ori cu un rang peste. Cand colo, Toma…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: