Știrile zilei

FOTO/VIDEO: Cum a fost la deschiderea Drăgăicii 2016, cel mai vechi târg din Muntenia

Când zici Drăgaică, zici Buzău. Cel mai vechi târg din Muntenia face parte din ființa orașului, iar acest lucru a devenit și subiectul unei cărți. Totuși, interesul pentru Drăgaică a scăzut imediat după momentul 1990. E drept că târgul nu mai e ce era pe vremuri, însă nici oamenii nu mai sunt aceeași.

Cunoscut drept cel mai vechi târg din zona Munteniei, Drăgaica va funcționa, anul acesta, în municipiul Buzău, între 11 și 24 iunie, putând fi vizitată între orele 10:00 și 22:00. La deschiderea de sâmbătă a fost organizat și un spectacol muzical, care i-a avut ca interpreți, printre alții, pe George Mitrea și pe cei de la Nemuritorii.

Municipalitatea speră să revigoreze activitatea celui mai vechi târg din sud-estul țării prin introducerea gratuității la intrare. Târgul de vară Drăgaica și-a deschis porțile sâmbătă, 11 iunie și se va închide pe 24, de Sânziene.

Autorităţile au renunţat la taxarea vizitatorilor după ce au observat că de la an la an scade numărul biletelor vândute. Ele speră ca, prin această masură, tradiţia târgului să nu se piardă. Chiar dacă preţul biletului de intrare era de 2,5 lei, unii dintre vizitatori renunţau să mai vină la târg pentru că nu aveau banii necesari.

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: