Știrile zilei

„Fumul a ajuns la Manasia. Nu poți sta afară!”

Este mesajul îngrijorător transmis în jurul orei 23:00 de o locuitoare a comunei Cernătești. Fumul degajat de incendiul violent ce a cuprins depozitul de fier vechi din Buzău a ajuns la Manasia, un sat situat la 23 de kilometri de municipiu.

„Da, a venit spre noi. Încă se mai vedea fumul până să se înnopteze. Am închis geamurile; este un miros urât, ca de cauciucuri, de plastic.”, a relatat Mihaela Pisău.

Între timp, zeci de pompieri luptă la această oră cu flăcările, misiunea anunțându-se una de durată.

CITEȘTE ȘI: IMAGINILE DEZASTRULUI: Flăcări, butelii de oxigen și fum toxic deasupra Buzăului

„Acționăm în continuare pentru stingerea incendiului. La această oră (23:00 – n. red.) focul este localizat, însă misiunea este una dificilă și va continua și pe timpul nopții.”, a precizat slt. Vasile Prahoveanu, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău.

În momentul izbucnirii incendiului, în depozitul cuprins de flăcări se aflau zeci de butelii de oxigen, pe care muncitorii le foloseau pentru a tăia fierul vechi.

Pe înregistrările video se pot observa cum buteliile explodează la câțiva metri de pompierii veniți să stingă focul.

Între timp, locatarii blocurilor din zona unde s-a produs incendiul s-au întors în locuințele lor, după ce fuseseră evacuați. În urma analizei efectuate de prefectul Carmen Ichim și inspectorii șefi ai ISU, IJJ și IPJ, s-a stabilit că persoanele evacuate din zona învecinată cu agentul economic unde s-a produs incendiul se pot întoarce la locuințele lor. Cetățenii sunt conduși de forțele de ordine, care vor rămâne în zonă până când pompierii vor lichida ultimele focare de incendiu.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close