SportȘtirile zilei

GALERIE FOTO: A început Campionatul European de Rachetomodele!

Un eveniment sportiv de talie mondială a început astăzi la Buzău. 

Sâmbătă, la ora 17:00, câteva sute de oameni au participat la festivitatea de deschidere a Campionatului European de Rachetomodele, eveniment organizat de Federația Română de Modelism în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului și Primăria municipiului Buzău.

În deschiderea evenimentului organizat pe Calea Eroilor din Buzău au avut loc zboruri ale elicopterelor și avioanelor militare de la Boboc, precum și salturi spectaculoase cu parașuta. Trei parașutiști experimentați au aterizat la punct fix pe Calea Eroilor, în aplauzele sutelor de participanți la eveniment.

Timp de nouă zile, Buzăul se va fi orașul-rege al zborului. Zeci de sportivi din toată lumea se vor întrece pe câmpul de la Spătaru în cadrul a două evenimente sportive de mare anvergură: Cupa Mondială de Rachetomodele și Campionatul European de Rachetomodele.

La cele două întreceri vor participa 319 sportivi din 19 țări: Germania, Bulgaria, România, Elveția, Statele Unite ale Americii, Italia, Estonia, Slovenia, Lituania, Olanda, Ucraina, Slovacia, Cehia, Polonia, Serbia, Spania, Rusia și Belarus

Gloria Buzău va fi reprezentată de sportivi titrați, ce au reușit să obțină rezultate remarcabile la competițiile interne și internaționale. Din lotul național de seniori vor face parte Alex Guzu, Ciprian Ene, Gabriela Lăutaru și Mariana Bucuroiu, în timp ce lotul de juniori va fi compus din Ionuț Cimacenco și Adelina Vlad.

Cupa Mondială de Rachetomodele „Buzău Cup” este programată să se desfășoare între 21 și 23 august, în timp ce Campionatul European de Rachetomodele va avea loc între 24 și 30 august.

Locul desfășurării celor două evenimente este câmpul situat între localitățile Spătaru și Gomoiești. Probele de concurs se vor desfășura zilnic, în intervalele 08:30 – 13:00 și 14:00 – 18:30. Festivitatea de închidere va avea loc pe 30 august 2019, la ora 18:00, în amfiteatrul din Parcul Tineretului.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: