Administrație Știrile zilei

GALERIE FOTO: Așa arată cel mai recent drum reabilitat de Consiliul Județean!

Un drum județean care se afla de ani de zile în paragină a fost asfaltat și dat în folosință recent de către Consiliul Județean Buzău. Lucrările au fost efectuate din fonduri proprii, acestea reprezentând doar o mică parte din ansamblul lucrărilor de dezvoltare durabilă a Buzăului.

După cum preciza și deputatul PSD Marcel Ciolacu, parcă niciodată la Buzău nu a existat o așa cheltuire judicioasă a banului public. Investițiile din ultimii ani în infrastructura de drumuri și de utilități se văd în fiecare zi, sursa fiind bugetul CJ, dar și banii primiți din fondul național și cel european.

Astăzi, la ora 11.00, președintele Consiliului Județean Buzău a prezenta situația proiectelor și a lucrărilor de îmbunătățire a infrastructurii rutiere din județ, desfășurate anul acesta de Consiliul Județean Buzău. Întâlnirea cu jurnaliștii a avut loc pe recent reabilitatul DJ 103 R, care pornește de la Breaza, traversează câmpul prin Vintileanca și ajunge până la Largu.

Localnicii sunt încântați de faptul că nu mai sunt nevoiți să încalțe cizmele de cauciuc atunci când ies pe drum. Civilizația asfaltului a îndepărtat și un alt neajuns, acela al prafului ridicat ori de câte ori pe drum trecea o mașină.

Astazi, am prezentat stadiul proiectelor de reabilitare si modernizare a drumurilor judetene, derulate anul acesta atat din fonduri proprii, cat si din surse guvernamentale si europene. ”, a scris președintele Consiliului Județean pe Facebook.

  • Șantier în tot județul.

De asemenea, președintele Petre Neagu a făcut o trecere în revistă a principalelor lucrări ce se desfășoară în această perioadă în județul Buzău:

S-a finalizat executia covoarelor asfaltice pe DJ 203A – Margaritesti, DJ 220 Racoviteni-Murgesti, DJ 203 Balaceanu, DJ 220 Balaceanu, DJ 102H Pitulicea-Amaru, DJ 103R Vintileanca – DN1B- Greceanca. Lucrarile de intretinere si asfaltare vor continua in zona Rm. Sarat. Acestea se desfasoara din fonduri proprii ale Consiliului Judetean Buzau.
Se lucreaza pe DJ 203K Maracineni-Podu Muncii, DJ 203H Buda-Al. Odobescu si pe DJ 215A – Zilisteanca-Soresti-Blajani. 
Au fost finalizate, din fonduri proprii ale CJ Bz si lucrarile de consolidare si refacere a drumului in zonele afectate de alunecarile de teren pe DJ 205B – Naieni, DJ 220A – Policiori, DJ 203L – Bozioru, DJ 102C – Buda-Craciunesti, DJ 102B – Zeletin, DJ 204M – Manzalesti – Jgheab, DJ 220- Murgesti-Pardosi, DJ 204L – Buda – Spidele, DJ 102F Canesti-Chiliile.

Acestea reprezinta lucrari premergatoare demararii procedurilor de modernizare a acestor drumuri judetene.
De asemenea, se afla in procedura de licitatie urmatoarele drumuri judetene: DJ 204C – Vintila-Voda – Bisoca, DJ 203L – Cozieni-Braesti, DJ203A – Batogu-Murgesti-Livada, DJ 220 – Buda-Valea Salciei, DJ 203C – Florica, DJ 102C – lim. Jud Prahova – Scarisoara – Barasti (DN10).
Inteleg nerabdarea oamenilor, dar lucrarile de calitate necesita timp si parcurgerea tuturor etapelor si procedurilor legale. Asa cum am promis ca vom realiza proiecte precum Podul de la Vadu Pasii sau modernizarea DJ 203K, lucrarile aflandu-se in desfasurare, vom depune in continuare eforturile necesare pt ca judetul Buzau sa beneficieze de o infrastructura rutiera moderna.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

2 Comments

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Salut e super drumul dar și mai super ar fi dacă îl terminau în totalitate și ajungeau sa facă legătura cu Dj 102 H, dece nu au spus ca încă nu la.u terminat….

  • ACESTEA-S PRAF IN OCHI.LICITATIILE AU FOST CASTIGATE DE CATRE FIRME ALE PUTERII LOCALE LA SUME URIASE ,BANII INTORCANDU-SE LA PARTIDUL DE GUVERNARE.SA FIE PREZENTATE SI STRAZILE CE NU POT FI CIRCULABILE DIN CAUZA GROPILOR