AdministrațieEconomie&BusinessȘtirile zilei

GALERIE FOTO: Au sosit chinezii la Buzău! De ce este importantă vizita lor

O delegație din provincia Hebei, compusă din lideri ai administrației locale chineze, a sosit, sâmbătă dimineață, la Consiliul Județean Buzău. Scopul vizitei, discuții privind o viitoare colaborare cu județul nostru în ceea ce privește investițiile și dezvoltarea economică a Buzăului. O delegație buzoiană, condusă de președintele CJ, Petre Emanoil Neagu, i-a primit pe chinezi cu ospitalitate și urmează să le prezinte frumusețile județului nostru.

Delegația compusă din zece membri, printre care vicepreședintele provinciei Hebei și directori din administrația locală, a sosit la sediul instituției de pe Buleard în jurul orei 11:00. Chinezii au fost așteptați aici de o delegație buzoiană, condusă de Petre Emanoil Neagu, din care au mai făcut parte prefectul Carmen Ichim, viceprimarul Ionuț Apostu, senatoarea Liliana Sbîrnea, deputații Sebastian Lazăr, Dănuț Păle și Sorin Lazăr și alți invitați.

„Suntem reprezentanții provinciei Hebei, vecină cu capitala Beijing. Dorim o colaborare cu județul dumneavoastră, în primul rând la nivel economic. Astăzi vom pregăti terenul pentru o vizită ulterioară, când vom aduce la Buzău o delegație numeroasă de oameni de afaceri. Firmele chinezești au dorință extraordinară de a ieși cu produsele lor în străinătate și în special în zona de est a Europei cu care avem relații vechi, a spus șeful delegației chineze, un fel de vicepreședinte al provinciei Hebei.

La rândul său, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a apreciat interesul oaspeților pentru Buzău, declarându-se bucuros de realizările poporului chinez:

„O țară extrordinară, unde a prins acest concept revoluționar: o țară cu două sisteme. Noi, la Buzău, colabărăm deja cu chinezii. În jur de trei mii de locuri de muncă au fost create de investitorii chinezi. Mă bucur că ați venit la noi, cu siguranță vom deschide o colaborare fructuoasă.”, a spus Neagu.

După discuțiile din Sala Mare a Consiliului Județean, chinezii au fost invitați să viziteze Muzeul Județean Buzău. În următoarele zile de ședere la Buzău, delegația chineză va vizita Vulcanii Noroioși și alte obiective turistice din Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

  1. La ce vin astia aici. Ce economie sa faca? Produsele lor nu sunt de calitate si sunt daunatoare sanatatii. Cauta noi teritorii pt extindere?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close