Știrile zilei

GALERIE FOTO: Concurs de educație rutieră

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi elevii, poliţiştii au organizat competiţia „Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă”, în cadrul căreia tinerii se întrec în cunoştinţe rutiere.

Concursul a fost organizat în judeţul Buzău, în perioada 25-28 iunie,  fiind vorba de cea de a 41-a ediţie a etapei naţionale „Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă”.

Competiţia are ca obiectiv prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi elevii, prin formarea unui comportament rutier responsabil în rândul tinerilor, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie.

La start s-au aliniat 31 de echipe din tot atâtea judeţe, formate din câte patru elevi şi un profesor coordonator.

Participanţii au avut de parcurs probe practice ce constau în parcurgerea cu bicicleta a unui traseu, într-un parc şcolar, unde a fost punctată cunoaşterea regulilor şi semnelor de circulaţie, precum şi modul de respectare a acestora. De asemenea, a fost testată şi îndemânarea în deplasarea cu bicicleta într-un poligon amenajat cu diferite obstacole.

O altă probă a fost cea teoretică şi a constat în rezolvarea unui chestionar cu 20 de întrebări din legislaţia rutieră.

După finalizarea probelor, s-a stabilit clasamentul echipelor şi activităţile s-au încheiat ieri, la ora 18:00, când a avut loc festivitatea de premiere a celor clasaţi pe podium.

Astfel clasamentul pe echipaje a fost următorul:

Locul I –  echipajul reprezentant al judeţului Dâmboviţa

Locul al II-lea – echipajul reprezentant al judeţului Buzău

Locul al III-Lea – echipajul reprezentant al judeţului Caraş-Severin

Chiar dacă regulile concursului spun că vor fi câştigători cei care au acumulat cel mai mare punctaj în urma parcurgerii probelor, în final toţi participanţii au avut de câştigat prin experienţa şi cunoştinţele acumulate.

Competiţia a fost organizată de Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Educaţiei Naţionale.

În plan local, parteneri au fost Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, Consiliul Judeţean Buzău, Corpul Naţional al Poliţiştilor – Consiliul Teritorial Buzău, Liceul cu Program Sportiv Iolanda Balaş Soter Buzău şi Şcoala Gimnazială Sf.Apostol Andrei Buzău.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button