EducaţieȘtirile zilei

GALERIE FOTO: Concursul național de educație rutieră „Cupa DHS”

Îndemânare, responsabilitate, colegialitate și voie bună. Acestea au fost ingredientele care au stat la baza celei de-a IX-a ediții a Concursului național de educație rutieră „Cupa DHS”, organizat joi, 17 mai 2018, la ora 17:00, la Școala Gimnazială Nr. 11 din Buzău. Evenimentul a fost organizat de IȘJ Buzău, în parteneriat cu mai multe instituții și are drept principale obiective promovarea unui mod de viață sănătos prin mișcare și prevenirea producerii accidentelor de circulație în rândul elevilor. 

Principalul organizator, IȘJ Buzău, a fost reprezentat prin doamna inspector pentru educație permanentă, profesor doctor Veronica Trandafir, în timp ce Poliția buzoiană și-a trimis doi reprezentanți, pe doamna subcomisar-sef Emilia Mihailescu și pe domnul agent sef – principal Zahanagiu Constantin.

La etapa județeană s-au înscris 17 echipaje, formate din câte patru elevi din ciclul gimnazial, elevi ai unor unități de învățământ preuniversitar din județul Buzău. Două au fost probele competiției, la finalul acestora fiind desemnați câștigătorii etapei:

  • Proba teoretică: chestionar tip grilă – cu un număr de 21 de întrebări despre reguli de circulație, istoria bicicletei, modele de biciclete DHS;
  • Proba tehnică: parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon.

„Sincere felicitări, tuturor participanților, elevilor și domnilor/doamnelor profesori! Mult succes la etapa națională pentru echipajul câștigător de la Școala Gimnazială Nr. 11 Buzău, format din elevii: Brașoveanu Robert, Burlacu Lorena, Neagu Alexandra și Frățilă Liviu!”, a transmis inspectorul școlar pentru educație permanentă, prof. dr. Veronica Trandafir.

Concursul național de educație rutier „Cupa DHS” face parte din Calendarul activităților educative naționale finanțate de către MEN 2018 și se adresează elevilor de gimnaziu din învățământul preuniversitar.

Etapa a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Buzău, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău, Poliția Municipiului Buzău, Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău, Inspectoratul de Poliție Județean Buzău, Palatul Copiilor Buzău și C.S. Silver Fox Deva.

Concursul urmărește promovarea unui mod de viață sănătos prin mișcare, prevenirea producerii accidentelor de circulație în rândul elevilor, prin însușirea corectă a regulilor de circulație, verificarea gradului de pregătire practică în parcurgerea poligonului tehnico-aplicativ, fair-play-ul ș.a.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: