EducaţieȘtirile zilei

GALERIE FOTO: Cum arată o școală din mediul rural, construită în timp record!

Se poate și la noi! Asta și-a spus, pesemne, primarul unei comune din Buzău, care a reușit să finalizeze în timp record o lucrare care, în condițiile de la noi, ar fi durat ani întregi.

Dumitru Dragomir, căci despre el este vorba, este primar în comuna buzoiană Gălbinași. Localitatea pe care o păstorește a făcut pași înainte în ultimii ani, dar cea mai răsunătoare realizare a administrației Dragomir pare a fi școala. O școală a cărei construcție a început în luna iunie a anului în curs și care, pe data de 13 septembrie, a fost finalizată.

Realizat cu fonduri guvernamentale, noua școală din Gălbinași este atracția comunei:

Am semnat contractul anul trecut, în noiembrie. Anul acesta, după finalizarea procedurii de licitație, pe 14 mai am început demolarea vechii școli. În iunie am început construcția, iar pe 13 septembrie a fost gata.”, a declarat primarul comunei Gălbinași.

Finalizată într-un timp record, de numai trei luni, noua școală este o construcție modernă. Cu o suprafață de 1003 metri pătrați, clădirea va putea primi câteva sute de copii și va avea dotările unei școli europene:

Pentru noua clădire ne-am dorit mobilier modern, pe care l-am comandat la o firmă din Rucăr-Bran. Tablele inteligente și celelalte resurse educaționale au sosit deja. Am montat camerele video atât în interior, cât și la exterior. De asemenea, ne-am gândit să creăm o curte frumoasă. Spațiul verde din față este cu irigație în subteran, terenul de sport este și el amenajat la standarde europene, dar cel mai mult cred că le va plăcea copiilor gardul, care este realizat din creioane colorate!”, a mai adăugat primarul Dragomir.

Investiția a fost realizată prin Compania Națională de Investiții, cu bani de la Ministerul Dezvoltării. Proiectul noii școli a primi undă verde în perioada în care vicepremierul României era deputatul Marcel Ciolacu, un politician care a atras mulți bani în județul Buzău.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button