CulturăȘtirile zilei

GALERIE FOTO: Dansatori din străinătate fac spectacol pe străzile Buzăului | Reporter Buzoian transmite LIVE

Regal de coregrafie la Buzău. Astăzi, la ora 10:00, la Sala Delegației Permanente, reprezentanții țărilor participante la ediția a IV-a a Festivalului Internațional de Dansuri Folclorice ”Plaiurile Mioriței”, au fost primiți oficial de către președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu. La ora 17:30, grupurile de dansatori vor într-o paradă pe străzile Buzăului, de la Palatul Comunal până la Crâng. Reporter Buzoian va transmite live imagini din timpul evenimentului.

La întâlnirea de la Consiliul Județean au fost prezenți șefii de grup și câte o pereche de dansatori îmbrăcați în costume populare din țările participante: România, Republica Moldova, Grecia, Serbia, Algeria, Italia, și Macedonia. În cuvântul de deschidere, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, și vicepreședinții instituției, Romeo Lungu și Adrian Petre, au urat bun venit tuturor participanților și au vorbit despre importanța păstrării tradițiilor și obiceiurilor.

La primirea ofocială a delegațiilor a participat și Ghenadie Muntean, președintele Consiliului Raional Soroca, entitate cu care Buzăul are o lungă și apropiată relație de prietenie.

După tradiționalul schimb de suveniruri, dansatorii s-au fotografiat în fața Consiliului Județean. Deseară, la ora 17:30, grupurile de dansatori  vor porni într-o paradă pe străzile din municipiu, cu plecare de la Palatul Comunal. Destinația va fi Parcul Crâng, acolo unde este amplasată și scena pe care vor evoula dansatorii în următoarele două zile.

Vineri și sâmbătă, ansambluri din România, Republica Moldova, Grecia, Serbia, Algeria, Italia, și Macedonia vor evolua pe scena din Parcul Crâng. Festivitatea de premiere va avea loc duminică, de la ora 18.00, atunci când se va lăsa cortina pestea cea de-a patra ediție a îndrăgitului festival.

„Plaiurile Mioriței” este un eveniment ajuns la cea de-a patra ediție. Anul acesta, vor participa ansambluri folclorice din opt țări. Proiectul se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Buzău, prin Centrul Județean de Cultură și Artă, în parteneriat cu Primăria municipiului Buzău și cu Centrul Cultural Francofon.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: