Educaţie Știrile zilei

GALERIE FOTO: Ele sunt sunt câștigătoarele primei ediții a Festivalului „Buzo-Young”!

În perioada 4 – 6 mai 2018, la Centrul de Agrement „Poiana Pinului” din cadrul DJST Buzău s-a desfășurat prima ediție a Festivalului Județean de Jurnalism și Comunicare „BUZO-YOUNG”, proiect implementat de Palatul Copiilor Buzău, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău.

La festival au participat 26 de elevi și opt profesori îndrumători, liceenii având oportunitatea de a-și dezvolta tehnicile de documentare și de investigaţie de tip jurnalistic și de a-și forma competenţe de exprimare orală şi scrisă, în vederea creşterii eficienţei comunicării. Totodată, participanții au exersat regulile comunicării asertive, au învățat să se exprime corect și liber și să fie membri activi în comunitatea din care fac parte.

Europarlamentarul Andi Cristea le-a vorbit tinerilor despre comunicarea politică și despre modul în care funcționează la Bruxelles relația oficialități-presă.

Duminică după-amiază, prima ediție a „BUZO-YOUNG” și-a desemnat câștigătorii, la finalul celor trei zile de seminarii, workshop-uri și întâlniri cu jurnaliștii. Trofeul festivalului au fost câștigat de către echipa Liceului Teoretic „Alexandru Marghiloman”, formată din elevele Călin Maria Bianca și Prisadă Angela Marina, ambele în clasa a X-a, coordonate de doamna profesoară Oana Tudor.

Locul al doilea a fost ocupat de echipa Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, formată din elevele Mușat Alexandra (clasa a XI-a) și Iordache Teodora (clasa a X-a), sub coordonarea doamnei profesor doctor Andreea Elena Petroșel.

Premiul al treilea a mers tot către o echipă de la „B.P. Hasdeu”, formată din elevele Dragomir Miruna și Andrei Maria Andreea, ambele în clasa a X-a la prestigiosul colegiu buzoian.

Participanții au avut de redactat un eseu, o știre și un reportaj de atmosferă.

Cele trei zile de festival au reprezentat etapa finală a Festivalului Județean de Jurnalism și Comunicare „BUZO-YOUNG” , perioadă în care elevii și profesorii lor au participat la seminarii și workshop-uri având în centru tema jurnalismului și a comunicării. Printre speakerii prezenți s-au numărat: europarlamentarul Andi Cristea, senatorul Lucian Romașcanu, jurnalistul Călin Bostan, director Opinia Buzău, trainerul Niki Vrânceanu, președintele Centrului European pentru Strategii Durabile Bacău , Mirela Copariu, jurnalist Campus TV, Cătălina Jingoiu, editor-coordonator Focus TV,  Alina Răducan Suditu, director studio TV Sud-Est, dr. Adrian Zoican, șeful Unității de Primiri Urgențe a SJUB și consilier județean și Andrei Pițigoi, fotojurnalist, manager „Buzăul Sportiv”.

Jurnalista Alina Răducan Suditu, director studio TV Sat Media Group

Festivalul a avut ca partener principal Consiliul Județean Buzău și s-a bucurat de sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Buzău. La festival au participat și reprezentanți ai unor publicații buzoiene: Opinia, Reporter Buzoian, Știri de Buzău și Buzăul Sportiv, iar o prezentare despre modul în care se desfășoară la Bruxelles comunicarea pe relația oficialități-presă a fost susținută de europarlamentarul român Andi Cristea.

Jandarmeria Română a facilitat tinerilor participarea la o acțiune demonstrativă, în scopul documentării acestora și a realizării unui reportaj. Festivalul a mai fost sprijinit, de asemenea, de rețeaua Decathlon și câțiva sponsori buzoieni: Alex Company, Cofetăria „La Cornovac”, Mecan Construct SA, HappyCinema, Cărămida Lego și SmART Studio.

Mirela Copariu, jurnalist Campus TV: „Să nu vă pierdeți niciodată speranța! Urmați-vă visul, iar viitorul va fi exact așa cum vi-l doriți!”

„Mulțumirile noastre se îndreaptă către instituții și oameni de bine, fără de care proiectul nu ar fi fost posibil:

– Consiliului Județean Buzău, reprezentat de domnul președinte Petre Emanoil Neagu;
– Inspectoratului Școlar Județean Buzău, reprezentat de doamna inspector școlar general, prof. Otilia Trifan, și de doamna inspector pentru educație permanentă, prof. dr. Trandafir Veronica;
– Palatului Copiilor Buzău – directori: George Vlad și Dana Liliana;
– Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău, reprezentat de domnul comandant Cueru Virgil și de domnișoara locotenent Naziru Georgiana;
– Direcției Județene pentru Sport și Tineret Buzău, reprezentat de domnul director, prof. Cosmin Pororo și de doamna Carmen Sava;
– Domnului europarlamentar Andi Cristea;
– Domnului senator Lucian Romașcanu;
– Centrului European pentru Strategii Durabile, reprezentat de domnul Niki Vranceanu”,

și tuturor celor care au contribuit la desfășurarea acestui eveniment”, au transmis reprezentanții echipei de proiect.

[highlight]„E îmbucurător să vezi cum, la Buzău, autoritățile județene înțeleg să sprijine prioritar proiectele de tineret care, pe lângă distracție și manifestări de stradă, aduc valoare tinerilor, dezvoltându-le acestora abilitățile și consiliindu-i profesional”[/highlight], a declarat Niki Vrânceanu, speaker la Festivalul „BUZO-YOUNG”.

Doi tineri care s-au evidențiat în cadrul festivalului buzoian de jurnalism vor participa ca invitați la cea de a III-a ediție a TinBlogului de la Bacău, ce se va desfășura în perioada 23 – 26 august 2018, la Centrul de Agrement de la Valea Budului.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALEGE PRIORITĂȚILE BUZĂULUI!

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

Colectează selectiv!

/* ]]> */