Educaţie

GALERIE FOTO: Gala Aniversară a Consiliului Județean al Elevilor Buzău

Vineri seară, 9 decembrie, la Consiliul Județean Buzău s-a marcat împlinirea a 10 ani de activitate a Consiliului Județean al Elevilor Buzău, prin Gala Aniversară organizată de echipa C.J.E.
Momente extraordinare, de o largă varietate artistică,  au fost suţinute de elevii şi domnii profesori  de la Liceul de Arta „Margareta Sterian”Colegiul National „Mihai Eminescu”, Colegiul Tehnic, Seminarul Teologic, Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare”, toate împletite armonios cu discursurile unor oameni deosebiți ce au fost mereu alături de CJE Buzău.

Partenerul oficil al evenimetului a fost Consiliul Județean Buzău, iar sposorul oficial a fost Generalli Asigurari. La Gala au fost prezenţi primarul Constantin Toma şi președintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu.

Pe scena Consiliului au urcat Vlad ŞTEFAN, actualul Preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor din România, Horia ONIŢA, Membru al Comisiei Naţionale de Etică şi fost Preşedinte al CNE, Alexandru DRĂGHICI, Membru al Comisiei Naţionale de Etică, fost Preşedinte al CJE Buzău şi Vicepreşedinte CNE, Giorgiana Vlăsceanu, fost Preşedinte al CJE Buzău.

Datorita Consiliului Elevilor, fiecarui elev ii este oferita sansa de a simti ca apartine unei structuri care se pune total in slujba sa, care-si centreaza toate eforturile pentru ai identifica in mod corect nevoile si a le raspunde cu promptitudine. In sensul realizarii acestei misiuni, reprezentantii claselor si-au desemnat Presedintele Scolar. La nivel judetean acestia au acordat votul celui mai bun dintre ei pentru a le deveni Coordonator Judetean. Astfel, a luat naştere şi CJE Buzău acum 10 ani.

’’In decursul acestui deceniu, am demonstrat ca suntem unul dintre cele mai puternice consilii din tara, pentru toate acestea stand marturie activitatile presedintilor structurii, dar si cele ale  membrilor acesteia, care s-au implicat constant.  Cel mai de seama preşedinte al CJE Buzău, a fost Alexandru Drăghici, care a devenit şi vicepreşedinte Consiliului Naţional al Elevilor, student la Drept în prezent.

Puterea Consiliului Elevilor este data de fiecare Consiliu Școlar, de fiecare Consiliu Judetean, dar toate acestea pentru o desavarsita functionare au nevoie de  un For de conducere superior care sa le indrume si sa le sprijine in actiunile pe care le desfasoara. Astfel s-a infiintat C.N.E. ce reprezinta toti elevii Romaniei.’’, a transmis Sorina Gabriela BANU, olimpică internaţională și secretar general CJE Buzău)

’’Consiliul Național al Elevilor a reușit, in ultimii ani, să inițieze sau sa fie parte activă în demararea si implementarea proiectelor si actelor legislative, care au ca scop reconturarea unui sistem de învățământ corelat cu nevoile si cerintele elevului secolului XXI. Ne izbim zi de zi de rezistența la schimbare, de conservatorism, însă știm unde suntem, știm ce avem de făcut și vom continua să luptăm pentru  o Românie educată.’’ (Vlad ŞTEFAN- actualul Preşedinte CNE)

’’Sunt sigur că fiecare dintre noi, cei care de acum 26 de ani încoace ne-am lăsat o parte mai mică sau mai mare din timpul nostru liber, din adolescența noastră, în Consiliul Elevilor vom înțelege, în timp, cât de mult ne-a format această structură, dezvoltând competențe, legând prietenii și pregătindu-te pentru viața de altul. Mai mult decât atât, fundamental e faptul că vom vedea, așa cum mă bucur și eu să văd în prezent, că implicarea noastră a „împins” anumite lucruri, la nivel școlar, județean sau național. Că elevii de peste un an, 5 sau 10 ani vor beneficia de ceva pentru că noi ne-am luptat, am dezbătut, am muncit ca noi și colegii noștri să avem parte de un sistem de învățământ mai bun. E vorba de dedicare, de dezvoltare, dar mai ales de pasiune.’’, a precizat Horia ONIŢA,  fost preşedinte CNE.

,,Prezent nu exista, exista doar trecut si viitor, eu asta cred. Si am ales sa lupt pentru viitor: pentru o scoala care sa creeze caractere si personalitati, pentru o scoala care sa respecte elevul in unicitatea fiintei sale si pluralitate abilitatilor sale, pentru o scoala care sa incurajeze gandirea critica, calitatea, care sa incurajeze elevii sa creada in idealul lor si in ei insisi.”, a transmis, în încheiere, Alexandru Drăghici, fost preşedinte CJE Buzău şi vicepreşedinte CNE.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close