EducaţieȘtirile zilei

GALERIE FOTO: Profesori din șase țări, prezenți la Măgura, în cadrul unui proiect organizat de școala din localitate

Treisprezece profesori din șase state europene au sosit marți la Buzău, în cadrul unui proiect cu bani europeni derulat de Școala Gimnazială Măgura. Primirea oficială a fost făcută la sediul Consiliului Județean, de către vicepreședintele instituției, Romeo Lungu.

Cei treisprezece profesori sosiți din Italia, Bulgaria, Spania, Lituania, Turcia și Islanda vor fi cazați la Măgura și vor rămâne în țara noastră pînă la sfârșitul acestei săptămâni. Ei sunt implicați în proiectul „United we play, united we win”, un proiect de parteneriat strategic Erasmus+ între școli, Axa prioritară K2.

România este cea de-a șaptea țară participantă la acest proiect, elevii de la Măgura efectuând deja două vizite, una în Spania, iar cealaltă în Lituania. Întâlnirea din România este una de monitorizare și de prezentare a progresului proiectului în perioada mai-septembrie 2015. Ea trebuia să aibă loc în Cappadocia, Turcia, însă, din cauza instabilității politice din zonă, a fost mutată în țara noastră.

Bugetul total alocat Școlii Gimnaziale Măgura este de 33.000 de euro, urmînd ca banii să fie cheltuiți pe durata celor doi ani de proiect, până în 2017.

„Proiectul își dorește să fie un model pentru alte școli din mediul rural, pentru a face calea mai ușoară către valorile europene.”, a transmis directorul școlii de coordonare, prof. Dan Popescu.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button