CulturăȘtirile zilei

GALERIE FOTO: S-au pus bazele unei frumoase colaborări! Astăzi l-au vizitat la Consiliul Județean

Consiliul Județean Buzău a fost din nou gazdă primitoare pentru o delegație de moldoveni sosiți tocmai de la Sîngerei pentru a cunoaște frumusețile județului nostru. Oaspeții, profesori la Centrul de Creație și Agrement Sîngerei – au fost primiți de președintele Petre Emanoil Neagu, alături de care s-au fotografiat și au avut discuții constructive.

Vineri dimineață, cei zece dascăli moldoveni au sosit la Buzău în cadrul unui parteneriat încheiat între Palatul Copiilor Buzău și Centrul de Creație și Agrement Sîngerei. La ora 14:00, delegația moldoveană, însoțită de cei doi directori ai Palatului Copiilor – prof. George Vlad și prof. Dana Brebeanu – a fost primită de către președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Alături de liderul de pe Bulevard, oaspeții au schimbat impresii, au vorbit despre relația dintre cele două state și au pus bazele unei colaborări în plan cultural și educațional, idee care i-a surâs din start lui Petre Emanoil Neagu.

În acest sens, trebuie spus că, în decursul mandatului său, Petre Emanoil Neagu a devenit aproape un ambasador al relației dintre România și Republica Moldova, țări pe care le-a considerat dintotdeauna „eternele surori”:

„Merg destul de des în Republica Moldova și, de fiecare dată, o fac cu inima deschisă, ca și când aș merge acasă. Am întâlnit aici oameni sensibili, ospitalieri, extrem de talentați și cu multă aplecare față de artă și cultură. De asemenea, Consiliul Județean are acorduri de înfrățire cu raioanele Soroca și Dubăsari, asumând-și în continuare rolul de partener de încredere al Republicii Moldova în calea sa către dezvoltare. Bine ați venit la Buzău! Sper să vă simțiți aici ca acasă!”, le-a urat președintele Neagu moldovenilor.

Profesorii de la Sîngerei vor rămâne la Buzău până duminică. În decursul șederii lor, aceștia vor vizita obiective turistice de pe Valea Buzăului și Valea Prahovei.

Parteneriatul dintre Palatul Copiilor Buzău și Centrul de Creație și Agrement Sîngerei datează din anul 1996, perioadă în care doar profesorii au reușit să participe la schimburi de experiență. În urma vizitei de astăzi, s-au creat însă premisele unei eventuale colaborări, existând dorința ca și elevii  de pe cele două maluri ale Prutului să poată participa la schimburi culturale. Directorul Palatului Copiilor, profesorul George Vlad:

„În spiritul cooperării și comunicării profesionale, am decis să organizăm din ce în ce mai des schimburi de experiență între comunitățile de profesori și elevi din Buzău și Sîngerei. Avem valori comune, tradiții care trebuie păstrate și datoria de a forma tânăra generație în spiritul comuniunii și al cooperării.”, a transmis directorul Palatului Copiilor Buzău.

Vizita delegației moldovene s-a încheiat cu tradiționala fotografie de grup din fața Consiliului Județean Buzău, tuturor dascălilor de peste Prut fiindu-le oferite materiale de promovare a județului Buzău.

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: