EducaţieȘtirile zilei

GALERIE FOTO: Școala Gimnazială Măgura, gazdă pentru profesori și elevi din șase țări europene

Școala Gimnazială Măgura  a fost săptămâna trecută gazdă pentru profesori și elevi veniți din șase țări europene. Principalul obiectiv al proiectului este crearea și menținerea unui mediu înconjurător mai curat și mai sănătos.

„În perioada 7-12 noiembrie, 2016, școala noastra a fost încântată să conducă reuniunea de proiect derulată cu ajutorul partenerilor noștri străini pe care i-am întâmpinat cu un frumos program artistic realizat cu largul concurs al primăriei Măgura”, transmite directorul și coordonatorul proiectului, Dan Popescu.

Proiectul intitulat „Reduce, Reuse, Recycle-with joy of learning” este de tip Erasmus+, în domeniul parteneriate strategice pentru educația școlară. El are ca perioadă de implementare septembrie 2014-august 2017 și participanți școli din: Polonia, care este coordonatorul principal, Franța, Spania, Romania, Cehia, Suedia și Turcia, fiind reprezentați în țara noastră de câte trei profesori și cinci elevi, aceștia din urmă fiind găzduiți de către colegi de-ai lor din Măgura.

Echipa de proiect, alcătuită din profesori și elevi entuziaști, ne-a relatat câteva din obiectivele și rezultate așteptate ale parteneriatului: „Principalul scop, așa cum arată și titlul proiectului, este crearea și menținerea unui mediu înconjurător mai curat și mai sănătos. Apoi, au fost menționate și alte ținte, cum ar fi: diversificarea metodelor de predare, grație schimbului internațional de experiență; propunerea unor activități extrașcolare atractive, adresată elevilor prin implementarea parteneriatului; îmbunătățirea unor competențe cheie prin implicarea elevilor în rezolvarea de sarcini specifice proiectului, cum ar fi cele de comunicare ori digitale sau conștientizarea comunității cu privire la riscurile de ordin ecologic, din perspectiva generațiilor viitoare..

 În privința rezultatelor, putem enumera câteva din produsele workshop-urilor la care au participat elevii și profesorii: modele de sacoșe din materiale reciclabile, costume din aceleași surse care au fost purtate în timpul reprezentării unei scene de teatru scrisă de către elevi pentru această manifestare sau pictură pe materiale plastice. Referitor la promovarea unei educații de tip ecologic, elevii gazde și oaspeți au vizitat o firmă de reciclare și valorificare de materiale metalice și nemetalice, unde specialiștii au expus pe larg fluxul tehnologic, ceea ce a fost deosebit de interesant. Deasemenea, la centrul Europe Direct, un specialist reprezentând o firmă de producere și exploatare echipamente energetice, a prezentat în mod atractiv și eficient soluții alternative de producere a curentului electric și încălzire locuințe.”, au transmis organizatorii.

La finalul interviului, directorul Dan Popescu și-a exprimat bucuria de a fi fost organizatorul acestei reuniuni internaționale și de a fi oferit ocazia legării de prietenii durabile printre tinerii participanți și cadre didactice: „Mulțumirile noastre sincere se îndreaptă către către Inspectoratul Școlar Județean, Primăria și comunitatea locală pentru sprijinul oferit în mod constant pe parcursul implementării proiectului.”, a încheiat directorul.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button