Administrație

Gata cu coada la ghișee: Pașapoartele, primite direct de la poștaș!

Cozile interminabile de la ghișeele de eliberare a pașapoartelor sunt istorie. Începând de luni, 23 iunie, buzoienii pot opta pentru a primi pașapoartele la domiciliul de reședință, în cazul în care doresc să evite cozile de la ghișee. Direcţia Generală de Paşapoarte (DGP) anunţă că, cetăţenii români pot solicita transmiterea paşapoartelor simple electronice, acasă. Contravaloarea acestui serviciu este de 8,68 lei inclusiv TVA.

Instituția vine astfel în sprijinul cetăţenilor prin includerea facilităţii de transmitere a paşapoartelor prin curierat rapid. Prin această măsură se elimină obligația persoanelor de a se prezenta la ghişeu pentru a ridica pașaportul, rămânând doar necesitatea prezentării la momentul depunerii documentelor necesare eliberării documentului de călătorie.

Curierul va livra paşaportul sub semnătură de primire doar titularului, unuia dintre părinţi (în cazul minorilor care nu au împlinit vârsta de 14 ani) sau unei persoane împuternicite (prin procură specială autentificată). Destinatarul primeşte automat un SMS în care este informat cu privire la ziua în care va fi efectuată livrarea, adresa la care va sosi curierul si numărul de document de transport ce va însoţi plicul cu paşaportul.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close