AdministrațieEconomie&Business

Gata cu firmele de consultanță! Din mai, micii fermieri buzoieni vor avea proiecte-tip

Încă un motiv de bucurie pentru micii fermieri buzoieni, care, fonduri-europene-agricultura-2012după ce au primit vestea noilor măsuri de finanțare europeană, sunt înștiințați de Direcțiile Agricole că vor avea acces la proiecte-tip, ușor de completat, evitând astfel comisioanele mari ale consultanților.

Șeful de la Agricultură, Daniel Constantin, vrea ca, din acest an, consultanţii pentru proiecte agricole să fie  acreditaţi de către instituţii din subordinea ministerului.

  • Măsura lui Constantin vine în sprijinul micilor fermieri, care erau ”amăgiți” de  numeroasele firme care percepeau comisioane foarte 130-milioane-euro-pentru-proiecte-europene-în-domeniile-agricol-forestier-şi-turistic--538x354mari.

Astfel, începând cu luna mai, atunci când se deschid măsurile PNDR 2014-2020,  fermierii buzoieni vor avea acces la proiecte-tip, minimizând  costurile aplicării pentru variatele direcții de finanțare.

“ Vom da pentru toţi fermierii mici, cei care nu au posibilitatea şi care probabil că au fost şi amăgiţi la un moment dat de consultanţi, vom da posibilitatea să aibă acces la proiecte-tip, care, pe lângă faptul că sunt puse gratuit la dispoziţie, vor beneficia şi de o garantare pentru cofinanţare de 80%”, a spus ministrul pentru Mediafax.

Ministrul Daniel Constantin a mai declarat că nu renunță la ideea de a acredita consultanții, sperând ca acest lucru să se realizeze până la sfârșitul acestui an.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close