EducaţieȘtirile zilei

Gata cu numirile politice la conducerea școlilor!

Numirile politice la conducerea școlilor din România trebuie să înceteze, iar asta pentru a depolitiza instituțiile și a le oferi directorilor stabilitate și posibilitatea implementării unui plan managerial propriu. Este ideea responsabililor din Ministerul Educației, care au anunțat deja organizarea unui concurs pentru ocuparea funcțiilor de director.

Toți directorii din unitățile de învățământ din județul Buzău vor susține un concurs în acest an, pentru a-și păstra posturile. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației Sorin Câmpeanu, care nu mai vrea directori numiți prin delegație.

În prezent, în județul Buzău, nu mai puțin de 118 dintre cei aproape 170 de directori sunt în această situație. Pentru 98 de directori mandatele au expirat în ianuarie 2021, alte persoane fiind numite prin delegație să conducă școlile.

Alți 20 de directori se află la conducerea unităților de învățământ tot prin delegație, însă au fost numiți în 2020.

De asemenea, pentru 50 de directori, mandatele vor expira pe 31 august 2021. În aceste condiții, începând cu 1 septembrie 2021, nicio școală din Buzău nu va mai avea conducere selectată în urma unui concurs.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button