Știrile zilei

Gaze la Mărăcineni! Ultimele detalii

Cel mai dorit proiect de la Revoluție încoace, alimentarea cu gaze a comunei Mărăcineni, este la un pas de realizare! Un locuitor al comunei a dezvăluit date importante din proiectul ce urmează a fi implementat în perioada imediat următoare.

Extinderea rețelei de gaze na­tu­rale reprezintă dezideratul central al tuturor locuitorilor din Mărăcineni. Sunt puține lucruri care îi lipsesc frumoasei comune situate pe așa-numita Eurocentură a Buzăului, iar gazele reprezintă unul dintre ele.

Cornel Șoimaru, unul dintre cei mai activi locuitori pe rețelele de socializare, a anunțat, astă-seară, că a participat la discuțiile finale legate de aducerea gazelor la Mărăcineni:

„În această seară am asistat la sediul primăriei Mărăcineni la discuțiile finale în privinta acordurilor pentru executarea lucrărilor de subtraversare a magistralei de gaze naturale. Evidențiat cu portocaliu este noul traseu al conductei. Țeava de oțel care va subtraversa albia Buzăului si canalul energetic in lungime de 800 m (evidențiată cu albastru) va fi ansamblata (sudata – nu se vor săpa șanțuri). Lucrările vor incepe in octombrie si vor dura 3 luni.

Voi reveni cu prețul pe care trebuie sa îl plătească fiecare consumator pentru proiectul si execuția lucrărilor din gospodăria fiecăruia.”, a scris Cornel Șoimaru pe grupul comunei.

La scurt timp, reprezentanții Primăriei Mărăcineni au distribuit pe Facebook postarea lui Șoimaru, lăsând de înțeles că lucrurile sunt mai avansate decât par. Postarea a fost o minge ridicată la fileu pentru zeci de locuitori ai comunei, care au lansat prima și cea mai importantă întrebare:

  • „Concret, când vom avea gaze în comună?”

La această întrebare este greu de răspuns punctual în acest moment, însă este clar că, odată subtraversat râul Buzău și adusă magistrala în comună, treaba e ca și rezolvată. După termenul de trei luni estimat de specialiști (decembrie 2020), ar urma să fie realizată branșarea comunei, operațiune care s-ar putea realiza în primele luni ale anului viitor.

Mărăcineni este prima comună în care vor ajunge gazele naturale după subtraversarea magistralei. Vor urma Săpoca și alte comune de pe valea Slănicului, după care gazele vor încălzi și alte locuințe din zona de est a județului.

La cristalizarea proiectului a contribuit, în mod decisiv, efortul conjugat al mai multor oameni din Buzău: liderul PSD, Marcel Ciolacu, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Neagu, city-managerul din Mărăcineni, Constantin Dumitru, și reprezentanții Transgaz.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 Comments

  1. Cel mai smecher primar, bravo nea Titele tine-o tot asa! Erai bun sef de judet dar te mancau rechinii astia mari..

  2. Perfect. Ar fi o mare realizare aducerea gazelor in comuna Maracineni și in celelalte comune de pe Valea Slanicului. Eu locuiesc la Beceni, și am intels că si această comună va beneficia de gaze. Este un semn de civilizatie si un mod de viata mai facil pentru locuitorii acestor comune și in general pentru locuitorii din mediul rural in care se va face această investitie. Sa intram si noi cu adevarat in Europa civilizată. Locuitorii din mediul rural din tari ca Germania, Italia sau Franta nu cred ca se mai chinuie cu incalzirea cu lemne sau butelii de aragaz! (Si) Din acest punct de vedere suntem ramasi in urmă. Problema este că aducerea gazelor in comunele de pa Valea Slănicului se va face (culmea) imediat după finalizarea asfatarii drumului judetean ce strabate aceste comune ( si reconstructia acestui drum este o lucrare foarte bună , sper ca după finalizarea tronsonului Buzau _Beceni să se continue tot sub acaesta formă modernizarea drumului in continuare in comunele Vintila Vodă, Manzalesti și Lopatari), si sper sa se gasească o solutie tehnică in asa fel incat acest drum judetean să nu fie stricat prin saparea de santuri transversale pentru tevile de gaze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!