CORONAVIRUSȘtirile zilei

Generalul Lucian Foca a fost trecut în rezervă

Totodată, fostul comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica” a mai primit o stea pe epoleți, devenind general-locotenent.


Pensionări masive în rândul înalților ofițeri ai MApN. La nici patru luni de când a predat comanda Diviziei 2 Infanterie Getica și a devenit comandant al Comandamentului Forţelor Întrunite, generalul Petrică Lucian Foca a decis să treacă să treacă în rezervă, fiind, totodată, și înaintat în grad.

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul privind înaintarea în gradul de general-locotenent – cu trei stele, la trecerea în rezervă, a general-maior – cu două stele Foca Petrică-Lucian.

La jumătatea lunii mai, generalul în vârstă de 57 de ani a părăsit funcția de comandant al Diviziei 2 Infanteria „Getica” mare unitate ce își are cartierul general la Buzău. La vremea respectivă, el a fost promovat în funcția superioară, aceea de comandant al Comandamentului Forţelor Întrunite. Locul său a fost luat de generalul de brigadă Gheorghe Vișan, care și el a trecut în rezervă la începutul lunii august.

Lucian Foca s-a născut pe 24 august 1960, în Sinaia. Este absolvent al Liceului Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc şi al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Între 1988-1990, a urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, Facultatea de Arme Întrunite, pe care a absolvit-o ca şef de promoţie. În perioada 2000-2004 a fost comandant al Detaşamentului şi Batalionului de Informaţii Militare, iar între anii 2010-2014, comandant al Brigăzii de Informaţii Militare „Mareşal Alexandru Averescu”. Din 2014 s-a mutat cu serviciul la Buzău, acolo unde a condus, vreme de 3 ani, Divizia 2 Infanterie „Getica”

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button